Sakık'tan Ağıralioğlu'na: İsmini değiştirme güzel taşıyorsun

Eski HDP milletvekili Sırrı Sakık İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu'nun bazı HDP'li siyasetçilerin isimlerine ilişkin söylediği "Bu isimlerin manasına sadakat gösterin" sözlerine, “Yavuz isminin bir diğer anlamı da kötü, fena. Değiştirme hiç, güzel taşıyorsun" diyerek yanıt verdi.

Sakık'tan Ağıralioğlu'na: İsmini değiştirme güzel taşıyorsun

Sosyal Medya hesabından açıklama yapan Sırrı Sakık, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu’nun HDP'li siyasetçilerin isimlerine ilişkin sarf ettiği konuşmalarına yanıt verdi.

Sakık, yaptığı paylaşımında "TDK’ya göre Yavuz isminin bir diğer anlamı da kötü, fena. Sen bu ismin anlamına uygun hakkı teslim ediyorsun. Değiştirme hiç, güzel taşıyorsun" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu'nun katıldığı bir televizyon programında bazı HDP'lilerin isimlerine ilişkin "Selahattin, Sırrı, Hasip, Fatma, Emine ismini çok görüyorum. Bu topraklardaki aidiyet dünyamızın, kültür dünyamızın isimleridir. O yüzden ben birkaç defa zikrettim ki, ya annelerinizin babalarınızın sizin kulaklarınıza okuduğu bu isimlerin manasına sadakat gösterin, milletin beraberliğine yürüyün ya da yaptığınız şenaate uygun isimler alın kendinize" ifadelerini kullanmıştı.