Savaş uçakları Mahmur-Karaçoh Dağı'nı bombaladı

Uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının dün akşam Mahmur sınırlarında IŞİD’e ait sığınak ve barınakları yoğun şekilde bombaladığı bildirildi.

Savaş uçakları Mahmur-Karaçoh Dağı'nı bombaladı

 Mahmur Kaymakamı Rizgar Muhammed, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının dün akşam bölgede örgüte ait sığınak ve barınakları bombaladığını söyledi.

Muhammed, “Dün gece saat 21:00 sıralarında Kakaçoh Dağı’nın batı yakasındaki Geresor köyü civarında bulunan terör örgütü IŞİD’e ait sığınaklar ve barınaklar savaş uçaklarınca bombalandı. Bugün sabah saat 04:00 civarında yine Karaçoh Dağı’nın doğusundaki Çwargoman ve Alya Reş köyü kırsalı koalisyona ait savaş uçaklarınca bombalandı” dedi.

Bombardımanın yoğun geçtiğini ifade eden Rizgar Muhammed, örgütün zaiyatları hakkında şu ana kadar herhangi bir bilgiye ulaşamadıklarını söyledi.

Hamrin Dağı’nda IŞİD hedefleri vuruldu

Öte yandan Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Resul, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, IŞİD karşıtı koaisyona ait F-16’ların Hamrin Dağı’nda IŞİD’e ait hedefleri bombaladığını duyurdu.

Koalisyon Sözcüsü Albay Wayne Marotto da Resul’un Twettini paylaşarak, operasyonların devam edeceğini kaydetti.

Peşmerge ve Irak ordusu arasında belirlenen sınırlar üzerinde bulunan Karacoh ve Hamrin dağları, güvenlik boşluğu nedeniyle IŞİD mensuplarının gizlendiği bölgelerden biri durumunda.

Kürdistan Bölgesi güvenlik kaynakları, son dönemde IŞİD unsurlarının özellikle Kerkük’e yönelik saldırılar için bu bölgeyi kullandığına ve burada hareketlerinin arttığına dikkat çekiyor.