Selahattin Demirtaş: Hepsini toplasanız Kadir İnanır’ın tırnağı etmezler

Selahattin Demirtaş: Hepsini toplasanız Kadir İnanır’ın tırnağı etmezler

Siyasi operasyonla gözaltına alındığı Kasım 2016’da beri Edirne F Tipi Kapalı cezaevinde tutulan HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a gündemin merak edilen konularını sorduk. Demirtaş sağlığından, kendi yazdığı Devran kitabından uyarlanan tiyatroya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile sanatçı Kadir İnanır'ın yanı sıra çok sayıda aydın, akademisyen, sanatçı ve gazetecinin izlemesi ve bunun hükümet tarafından hedef göstermesine dair değerlendirmelerde bulundu. HDP üzerindeki baskılar, ulusal birlik çalışmaları, AKP hükümetinin Suriye yönetimiyle görüşmeleri ve Gelecek Partisi’nin kendisine yönelik ifadelerine kadar birçok noktada sorularımızı yanıtladı.

İşte Demirtaş’ın Artı Gerçek’in sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

‘Kendimi Daha İyi Hissediyorum’

1- Öncelikle, sağlığınız ne durumda? İnsanlar son yaşananlarla oldukça endişelendi.

Dışarıdaki doktorlarım, tetkik ve tahlil sonuçlarımı değerlendirip bana öneriler yapıyor. Birkaç ilaç kullanmaya başladım. Kendimi daha iyi hissediyorum. Moralim ise her zamanki gibi çok iyidir. Seven, endişelenen tüm dostlara yürekten selamlar, teşekkürler.

‘Attıkları Nefret Tohumları Tutmuyor’

2- Devran okuma tiyatrosundan yansıyan fotoğraf çok tartışıldı. Merak ediyorum gerçekten, bir fotoğraf karesi birilerinin kimyasını bu kadar bozabilir mi?

Son 5 yıldır gece gündüz yürüttükleri kara propagandayla beni, arkadaşlarımı ve HDP’yi yıpratmaya ve itibarsızlaştırmaya çalışanlar, bütün bu çabalarının tersi doğrultuda etki yaptığını görünce çıldırıyorlar. Attıkları kin, nefret ve düşmanlık tohumları tutmuyor, tutmayacak da. Paniklerinin nedeni budur.

‘Kadir İnanır’ın Tırnağı Etmezler’

3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Devran kitabınızın okuma tiyatrosunu izleyen Kadir İnanır için "Eksik yapmışsınız Kadir efendi eksik yapmışsınız" dedi. Eksik olan ne sizce? Bu “eksik yapmışsın” sözünün tam karşılığını nasıl okumak gerekiyor?

Bu sözde bakanı muhatap almayıp ona cevap vermemek en doğrusu. Hepsini bir araya getirseniz Kadir İnanır gibi insanların tırnağı etmezler.