Şii ittifakından Kürdistan'a tuhaf diyalog şartı

Şii ittifakından Kürdistan'a tuhaf diyalog şartı
Irak Ulusal Şii İttifakı Kürt Dosyası Sorumlusu Abdullah Zeydi, “Kürdistan Bölgesi’nin referandum sonucunu iptal etmesi halinde Bağdat’ın Erbil ile görüşeceğini” söyledi.

Abdullah Zeydi, “Bağdat ve Erbil’in diyaloğa geçmesi için Kürdistan Bölgesi’nin 25 Eylül’de yaptığı referandum sonucunu iptal etmesi gerekiyor” dedi.  

Rudaw’ konuşan Abdullah Zeydi, “Referandum sonucu iptal edilmeyene kadar Erbil ile görüşülmeyecektir” diye konuştu.

Referandum öncesi ve sonrası görüşme sürecinin aynı olmayacağını dile getiren Şii yetkili Zeydi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öncelikle Erbil ile diyaloğu sürdürmemiz için Erbil’in referandum sonucunu iptal etmesi gerekiyor. Bağdat’ı ziyaret eden Erbil heyetine açık bir şekilde referandumdan önce ve sonrası diyalogların aynı şekilde devam etmeyeceğini belirttik. Çünkü referandum Bağdat Hükümeti’ni hafife alma ve zorunluluk altına alma anlamına geliyor. Aynı zamanda referandum Bağdat’taki yönetimi kulak ardı etti.”

Başkan Mesud Barzani, dün Erbil'in Pirmam ilçesindeki Başkanlık Konutu'nda, Irak Parlamento Başkanı Selim Cuburi'yi kabulü sırasında, “Hiç kimse referandum sonucunun iptal edilmesini düşünmesin, çünkü hiçbir güç böyle bir karar veremez” demişti.