Suriye Ordusu ile ÖSO arasında çatışma

Suriye Ordusu ve son dönemde ‘Suriye Milli Ordusu’ adı takılan OSÖ arasında İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nin güneybatı kısmında çatışma meydana geldiği iddia edildi.

Suriye Ordusu ile ÖSO arasında çatışma

Suriye Ordusu ve son dönemde ‘Suriye Milli Ordusu’ adı takılan OSÖ arasında İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nin güneybatı kısmında çatışma meydana geldiği iddia edildi.

Anadolu Ajansı, söz konusu haberi, “İdlib bölgesinde ilerlemeye çalışan rejim güçleri engellendi” ifadeleriyle abonelerine geçti.

Haberde yer alan bilgilere göre Suriye Ordusu ve beraberindeki güçler, abah saatlerinden bu yana, Rusya’nın hava desteğini alarak Lazkiye’nin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki kalan Kebbine bölgesinde ilerlemek için girişimde bulundu. Suriye Ordusu’nu engellemek isteyen ÖSO’cular arasında çatışmalar yaşandı.

ÖSO bileşenlerinden Nasır Ordusu’nun sözcüsü Muhammed Raşit, basına yaptığı açıklamada, yoğun çatışmaların sonucunda rejim güçlerini püskürttüklerini, bir personel taşıyıcı zırhlı aracı ve bir tankı imha ederek çok sayıda kayıp verdirdiklerini iddia etti.

ÖSO, Suriye ordusunun kontrol ettiği bölgeye ilerlemeye çalışıyor

ABD ile Türkiye arasında varılan beş günlük ateşkesin ardından, Türkiye ve Rusya'nın, Ankara'nın Kuzey Suriye'deki askeri harekatını Soçi'de varılan uzlaşma çerçevesinde sonlandırmasına karşın, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanlarının, Suriye ordusu tarafından kontrol edilen alanlara ilerlemeye çalıştığı iddia edildi.

Lübnan merkezli Al Masdar News, Türkiye destekli ÖSO militanlarının Soçi anlaşmasını ihlal ettiğini ve Suriye ordusu kontrolündeki Haseke'nin Tel Temir bölgesine saldırılardı bulunduğunu öne sürdü. 

Haberde şu ifadeler dikkat çekti:

"Türkiye destekli ÖSO militanları, Tel Temir'de Suriye ordusu mevzilerine saldırdı ve Tel Allabn ile el Kuzaliye kasabalarına ilerlemeye çalıştı.

Suriye ordu kaynaklarına göre, ordu güçleri halihazırda Türkiye destekli militanların ilerleyişini durdurmak için karşı koyuyor ve ÖSO militanları herhangi bir ilerleme sağlayamadı.

ÖSO militanları, perşembe günü Kuzey Suriye'ye iki büyük saldırı gerçekleştirdi, ilki Serekaniye'deki SDG'ye yönelikti. 

İkinci saldırı ise, Türk ve Rus hükümetleri arasında varılan Soçi anlaşmasının açık bir ihlaliydi. 

Anlaşmaya göre, tüm taraflar karşılıklı düşmanca hareketlerden kaçınacak ve bir diğerinin kontrolü altındaki bölgede ilerlemeye çalışmayacaktı.

Türkiye destekli militanlar, daha önce de Kuzey Suriye'deki Suriye ordusu pozisyonlarına saldırı tehdidinde bulunmuştu.