Suriyeli siyasetçi: Düşmanımız bir, hedefimiz de bir olmalı!

Birleşik Suriye Topluluğu liderlerinden Abdulfettah El Hawwaş, Suriye ve Rojava’ya olası bir operasyonun “felaketle” sonuçlanacağını söyledi. El Hawwaş, Şam yönetimi ile DSG’nin ortak hareket etmesi gerektiğini de vurguladı.

Suriyeli siyasetçi: Düşmanımız bir, hedefimiz de bir olmalı!

Türkiye’nin Rojava’ya yönelik olası bir askeri operasyonu hakkında tartışmalar devam ederken, Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Başkanlık Divanı üyesi Nimet Davut, “operasyon tehditlerinin ciddiye alınması gerektiğini” söyledi.

Rûdaw’a konuşan Davut, “Operasyon riski ciddiye alınmalı. Olası bir operasyon hem siyasi hem de toplumsal alanda kötü etki yaratacaktır. Yaşanan sıkıntılar artacak, büyük bir göç daha yaşanacak. Ayrıca IŞİD’lilerin kaçma ihtimali bölge üzerinde, hatta devletler üzerinde büyük etki yaratacaktır" dedi.

Birleşik Suriye Topluluğu liderlerinden Abdulfettah El Hawwaş da, olası bir operasyonun tüm Suriye toplumu etkileyeceğini söyledi.

“Baştan beri Suriye hükumeti ile Demokratik Suriye Güçleri arasında bir ittifak ve koordinasyon olsaydı Türkiye bu kadar yeri işgal edemezdi” diyen El Hawwaş, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Başından beri Türkiye’nin düşmanlığı Suriye halkını yerinden etti. DSG ile Suriye ordusu arasında koordinasyon meselesi çözülmesi gereken bir meseledir. İki taraf arasında koordinasyon olmalı. Çünkü mevcut durum askeri uyumu gerektiriyor. Düşman aynı ve düşmana karşı mücadele aynı. Amaç Suriye topraklarını ve Suriye halkını korumaktır.”

Öte yandan sosyal medya hesabı üzerinden"NoFlyZon4West" etiketi ile bir kampanya başlatıldı. Çok sayıda kullanıcı Suriye'nin kuzey ve doğu bölgelerinde “uçuşa yasak bölge” oluşturulmasını talep etti.