Tev-Dem'in yerine DSM geçiyor, Yeni hükümeti kuracak

Demokratik Suriye Meclisi (DSM), Demokratik Halk Hareketi’nin (TEV-DEM) yerine geçerek yeni hükümet ilan edecek.

Tev-Dem'in yerine DSM geçiyor, Yeni hükümeti kuracak

Demokratik Suriye Meclisi (DSM), Demokratik Halk Hareketi’nin (TEV-DEM) yerine geçerek yeni hükümet ilan edecek.

Bir hafta önce TEV-DEM yeni eşbaşkanların değişiminde sonra yeni yöneticilerin DSM adı altında çalışmalara devam etmek istedikleri belirtilmişti.

TEV-DEM’in kongresinden sonra yapılan projelerinin hepsinin federasyon ve özerklik için olacağı ön görülüyor.

TEV- DEM’in açıklamalarına göre, DSM bu projelere öncülük edecek.

Ayrıca DSM’nin askeri projelerde de Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile birlikte olacağı ifade ediliyor.

DSM yöneticileri, siyasi projelerini devam ettirmek istedikleri için de yeni bir hükümet ilan edecekler.

DSM’nin ayrıca batı Kürdistan (Rojava) ve Suriye’de devam eden sorunların çözümü için çalışmalarına devam etmek istediği, bunun için de Suriye rejimiyle diyaloglarını sürdürecekleri ifade ediliyor.

K24’e konuşan Cizir Kantonu'nun Dış ilişkiler Sorumlusu Abdulkerim Omer, doğu ve kuzey Suriye için bu sistemin daha iyi olacağını söyledi.

Omer, “DSM siyasi parti gibi olacak. Yeni hükümet için çalışmalar yapılacak. Siyasi olarak rejimle yine DSM devamlı muhatap olacak. Yöneticiler arasındaki işbirliğini sağlayacak. Özerklik ve yerel hizmetler için de öncülük edecek” dedi.

K24’e konuşan Demokratik Suriye Meclisi Başkanlık Konseyi üyesi Hikmet Habib de, “Biz Suriye’deki bütün güçlerle diyalog kapısını açmaya hazırız. Suriye ile giriştiğimiz görüşmelerin devam etmesini istiyoruz. Yeni bir Suriye kurmak istiyoruz. Bunun da ya özerklik ya da federasyon ile çözüleceğine inanıyoruz. Eskisi gibi merkezi sistem ile yeni bir Suriye inşa edilemez” diye belirtti.