TFF'den Amedspor maçı kararı: Bursaspor'un cezası indirildi

TFF Tahkim Kurulu, Bursaspor'a Amedspor maçında yaşanan olaylarla ilgili verdiği 9 maçlık seyircisiz oynama cezasını 7 maça indirdi.

TFF'den Amedspor maçı kararı: Bursaspor'un cezası indirildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu 14 Mart 2023 günlü (12) sayılı toplantısında Bursaspor'un, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen 9 maçlık seyircisiz oynama ve para cezaları ile ilgili itirazını değerlendirdi.

Kurul, saha olayları nedeniyle verilen 8 maçlık cezayı 6 maça indirirken, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle verilen 1 maçlık cezayı ise onayladı. Bu şekilde Bursaspor cezası 9 maçtan 7 maçı seyircisiz oynama cezasına indirilmiş oldu.

Ayrıca Bursapor’a verilen para cezasının ise 256 bin TL'ye düşürdüğü açıklandı.

Ne olmuştu?

TFF 2. Lig Beyaz Grup 23. hafta maçında 5 Mart’ta Bursaspor ile Amedspor karşı karşıya geldi.

Karşılaşma öncesi sahada kavga çıktı, maç sırasında Amedsporlu oyunculara sık sık yabancı maddeler atıldı.

Ayrıca maçta bazı Bursasporlu taraftarlar, "Beyaz Toros" fotoğrafları ile "Yeşil" kod adlı JİTEM'ci Mahmut Yıldırım'ın pankartlarını açtı.

Öte yandan oyuncuların sahaya indiği esnada “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Ne mutlu Türküm diyene”, “Vatanına göz dikeni ez oğlum" ve “İntikam” gibi sloganlar atıldı.

Maç sırasında Amedspor oyuncularına yapılan saldırılara rağmen maç tatil edilmemiş, oyuncular yabancı maddelere rağmen oynamak zorunda kalmış, hakemin maçı ertelememesi büyük eleştirilere sebep olmuştu.