TSK'dan Amedi bölgesine şiddetli bombardıman

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları ve topçu birlikleri Duhok’un Amedi ilçesi sınırlarını bombaladı. PKK’nin saldırılara karşılık verdiği bildirildi. Bölge sakinleri bombardıman ve çatışmaların şiddetlenmesinden endişeli olduklarını belirtiyor.

TSK'dan Amedi bölgesine şiddetli bombardıman

TSK’ya ait savaş uçakları ve topçu birlikleri Duhok’un Amedi ilçesinin Metina Dağı çevresini bombaladığı bildirildi. Dün akşam saatlerinde başlayan bombardımanın sabaha kadar devam eden bombardıman seslerinin Amedi ilçesinden duyulduğu bildiriliyor. Bombardımanın çevre köyler ve Amedi ilçesi halkında korku ve endişeye yol açtığı kaydedildi.

Öte yandan PKK’ye bağlı HPG güçlerinin ise doçka tipi ağır silahlarla saldırıya karşılık verdiği, bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığı gelen bilgiler arasında.

Bombardımanın olduğu bölgeye yakın Sergelê köyü sakini Remzi Sergeli Rûdaw’a, dün akşam saat 16:00 sularında TSK’ya ait uçak ve topçu birliklerinin Metina Dağı ve çevre bölgeleri bombalanmaya başladığını, bombardımanın bu sabaha kadar devam ettiği bilgisini verdi.

Çatışma ve bombardımanın olduğu bölgeler daha önceden boşalan bölgeler olmasına rağmen Sergelê, Gıwani, Berçî, Kanî köyleri ile birkaç yerleşim yerlerine yakın mesafede bulunuyor.

Rûdaw’ın Duhok Ofisi Müdürü Nasır Ali, “ Amedi halkı yaşanan çatışma ve bombardımanın sesinden etkileniyor. Bombardımanın olduğu bölgelere yakın olan köyler operasyonlar başladığı dönemde boşaltıldı” ifadelerini kullandı.

Sergelê köyü sakini Remzi Sergeli, “2 yıla yakın bir süredir, Türkiye ordusu köyümüzü ve çevresini bombalıyor. Dün yapılan bombardımanda 100’e yakın bomba köyün çevresine düştü” dedi.

Amedi Kaymakamı Warşîn Selman ise dün akşama doğru başlayan ve bu sabaha kadar süren bombardımanın Metina Dağı, Sigêrî ve Bınarî köylerini hedeflediğini belirterek, herhangi sivil can kaybının olmadığını ancak bölge halkında büyük korku ve endişeye yol açtığını söyledi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 17 Nisan günü Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla yeni bir operasyon başlatmıştı. /Rudaw