Neçirvan Barzani’den Newroz vesilesiyle tüm Kürdistani taraflara çağrı

Başkan Neçirvan Barzani, Newroz dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Vatandaşlarımız için başarı, ilerleme ve daha iyi bir yaşam, Kürdistan halkının anayasal haklarının garanti altına alınması, bizden birlik ve beraberlik istiyor. Kürdistan’daki siyasi taraflar arasında, bugüne kadar zarardan başka hiç bir netice vermeyen çekişme ve çelişkilere son verelim” diyerek Newroz’dan sonra tüm taraflara ortak toplantı çağrısında bulundu.

Neçirvan Barzani’den Newroz vesilesiyle tüm Kürdistani taraflara çağrı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Newroz Bayramı v esilesiyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Şehit ailelerinin, Enfal yakınlarının, Kürdistan halkının, peşmerge ve güvenlik güçlerinin newroz Bayramını kutlayan Barzani, koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşların sağlığı ve selameti için çalışan sağlık çalışanlarına da teşekkür etti.

Barzani mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Newroz Kürt halkı için ulusal bayram, başarının gerekçesi, yaşam ve özgürlük demektir. Bize her zaman ümit, güç ve moral aşılayan yeni bir yıl ve yeni bir başlangıçtır. Hepimiz bu yeni başlangıç vesilesiyle kendimizi gözden geçirelim, geçmiş hatalarımızdan dersler çıkarıp hoşgörülü olalım. Hepimiz ümitle daha aydınlık bir geleceğe bakalım. Tüm güç ve çabamızı birleştirip birlikte çalışalım, el ele, kol kola zorlukları birlikte aşalım.  

Vatandaşlarımız için başarı, ilerleme ve daha iyi bir yaşam, Kürdistan halkının anayasal haklarının garanti altına alınması, bizden birlik ve beraberlik istiyor. Kürdistan’daki siyasi taraflar arasında, bugüne kadar zarardan başka hiç bir netice vermeyen çekişme ve çelişkilere son verelim.

Hepimiz, tüm taraflar ve bileşenler bağışlayıcı olalım, Kürdistan için daha iyi bir geleceği garanti etmek adına birlikte çalışalım, demokrasi ve özgürlüğü koruyalım. Bu bayram vesilesiyle tüm tarafları Kürdistran Bölgesi Başkanlığı’nda ortak bir toplantı gerçekleştirmeye davet ediyorum.”

Kürdistan Bölgesi’nin Bağdat’la sorunların çözümü konusunda yardım ve işbirliği içerisinde olacağını vurgulayan Barzani, barış, istikrar ve daha iyi bir gelecek için tüm çabayı sarfedeceklerini söyledi.  

Barzani, “Hepimiz şunu çok iyi bilmeliyiz ki Irak’ta huzur ve istikrarın kilidi Kürdistan Bölgesi ile federe hükumeti arasındaki sorunların çözümünden geçiyor. Biz kendisini dayatan tüm çözüm yöntemlerinden uzak, halkımızın ve Irak’taki bileşenlerin özgünlük ve anayasal haklarını garanti eden, federel sistemin ilke, temel ortaklık, uzlaşı ve gerçek dengesini koruyan tüm çözümlerdden yanayız” dedi.

Kürdistan Bölgesi’nin bölgede her zaman huzur ve istikrar faktörü olarak kalmaya devam edeceğini vurgulayan Neçirvan Barzani, uluslararası toplum ve müttefiklerle çalışma ve dayanışmaya devam edileceğini söyledi.

Barzani, ortak insani değerler temelinde bölge ve dünya ülkeleri ile yardım ve ortaklaşa çalışacaklarını ifade ederek, “Tüm gücümüzle dünyada terör ve şiddete karşı duracağız” dedi.  

Vatandaşlardan Newroz etkinliklerinde sağlık tedbirlerine uymalarını isteyen Barzani, ayrıca Kürdistan’ın doğasını da kormaya ve temiz turmaya özen gösterilmesini istedi.