Türkiye'den Google'a Kürdistan başvurusu,Türkiye, dünya haritasından Kürdistan'ın çıkarılması için Google başvurdu

Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Türkiye’nin yarısının dahil edildiği gerekçesi ile Google’ın İngilizce haritasında (Maps) ‘Kürdistan haritası’nın kaldırılması için başvuru yapıldığını açıkladı.

Türkiye'den Google'a Kürdistan başvurusu,Türkiye, dünya haritasından Kürdistan'ın çıkarılması için Google başvurdu

Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Türkiye’nin yarısının dahil edildiği gerekçesi ile Google’ın İngilizce haritasında (Maps)  ‘Kürdistan haritası’nın kaldırılması için başvuru yapıldığını açıkladı.

Hürriyet’in aktardığına göre, İyi Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun soru önergesine yanıt veren Turhan, “BTK Başkanlığı yetkilileri tarafından ilgili platform temsilcileriyle söz konusu haritanın ivedilikle kaldırılması için görüşülmüş, ulusal ve uluslararası mevzuattan kaynaklanan yükümlülükleri çerçevesinde gerekli bildirimlerde bulunulmuştur. Konuyla ilgili gelişmeler takip edilmekte, irtibatın sürekliliği sağlanmaktadır” dedi.

İnternet arama motoru Google harita kategorisinde, dört parça Kürdistan sınırları  dünya haritasında yerini almıştı. 

İnternet arama motoru Google'da İngilizce 'harita' (Maps) araması yapan kullanıcılar, ilk etapta "Kurdistan" kelimesi ile karşılaşıyor. Bu linke tıklandığında Kürdistan haritası kullancıları karşılıyor.

Google'da 'Büyük Kürdistan Haritası', paylaşımının şimdiye kadar milyonlarca görüntüleme aldığı bildirildi.