Türkiye'nin 'YPG' talebine ABD'den ret

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım'ın, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüştü.

Türkiye'nin 'YPG' talebine ABD'den ret

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım'ın, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüştü.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme, 1 saat 20 dakika sürdü. Gündemin en sıcak başlıklarından birisi de YPG’ye yapılan silah yardımları. Ankara, Washington’dan bu yardımları kesmesini talep etti ancak ABD o talebe olumsuz yanıt verdi.

Türkiye Başbakan Binali Yıldırım, " YPG konusunu çok açık bir şekilde konuştuk. Bu konuda 'Artık DEAŞ gitti, artık o ortaklığı bozun, bunlar bize çok büyük rahatsızlık verdi, bu mecburi ortaklıktan vazgeçin, bu silahlar PKK'ya geçiyor' tespitini yaptık" şeklinde konuştu.

Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Pence'in de "Bu konudaki hassasiyetinizi anlıyoruz. Rakka ötesinde de biraz daha devam edecek. Bu silahların takibini, kontrolünü daha yakından yapacağız. Sizin hassasiyetinizi dikkate alacağız" dedi.

"Irak Merkezi Yönetimi'ne daha fazla destek vermenizi bekliyoruz"

Yıldırım, Mike Pence'in, "Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde referandumun yapılmaması konusunda ciddi bir irade koydunuz" diyerek, kendilerine teşekkür ettiğini de söyledi. Başbakan Yıldırım, Pence'in konuya ilişkin, "Sağduyulu davrandınız. İnsanları cezalandırmadınız. Şimdi de Irak Merkezi Yönetimi'ne daha fazla destek vermenizi bekliyoruz." dediğini anlattı.