Yeni Şafak’tan Kürdistan Bayrağına hakaret!

Yeni Şafak gazetesinin Kürdistan Bayrağı hakkında hakaret içeren sözleri, sosyal medya üzerinden tepkiye neden oldu. Çok sayıda kullanıcı gazetenin “nefret dili” kullanmasına sert sözlerle yanıt verdi.

Yeni Şafak’tan Kürdistan Bayrağına hakaret!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyauhu’nun oğlu Yair Netanyahu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin’e ilişkin Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamanın altına Kürdistan Bayrağı görseli ile yorum yaptı.

Konu hakkında “Netanyahu'nun oğlundan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin paylaşımına 'alçakça' cevap” başlığıyla haber yapan Yeni Şafak gazetesi ise, haberin içerisinde Kürtler için en kutsal sembol ve değerlerden biri olan Kürdistan Bayrağına hakaret içerin ifadeler kullandı.

undefined

“Paçarva sizsiniz!”

Kürdistan Bayrağı hakkında “sözde” ve “paçavra” gibi aşağılayıcı sözler kullanan gazeteye sosyal medya üzerinden tepki yağdı. Çok sayıda kullanıcı “#Yenişafakpaçavra” hashtagı ile paylaşımda bulundu.

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Ahmet Faruk Ünsal, Twitter üzerinden yaptığı açıklamda, “İsraili ırkçılıkla suçlarken ırkçılıkta onlarla yarış yapan Yeni Şafak” dedi.

Ünsal, “Eğer öyleyse, Recep Tayyip Erdoğan, Barzani Ankarayı ziyaret ettiğinde CB Külliyesinin gönderine paçavra çektirmiş oluyor. En yakın seçimde halkımız bu nefret dilini kullanan ve himaye edenleri paçavra edecektir” ifadelerini kullandı.

Gelecep Partisi Genel Başkan Danışmanı gazeteci İlhami Işık da, “Siz ne rezil bir gazetesiniz. Paçavra sizsiniz” diyerek tepki gösterdi.

“#Yenişafakpaçavra” hashtagını kullanan yazar Serbest Ferhan Sindi de, “ Selahaddin’in torunları için bugün bayraklarına, onurlarına ve şereflerine sahip çıkma günüdür... Yenişafak Kürdistan milletine hakaret edemeyeceğini bilmelidir. Kimse Kürtlere hakaret etme hakkına sahip değildir...” diye yazdı.

Sindi, gazetenin geçmiş manşetlerinde Kürt ldierleri ve Kürdistan Bölgesi’ni hedef alan manşetlerini de paylaşarak, “Biz senin kirli sabıkanı biliriz Kürt düşmanı yenişafak...” dedi.

Avukat Serkan Ramanlı da, sosyal medya üzerinden, “Ümmet; Müslümanların üstünlük taslamadan, düşmanlık beslemeden, hak-hukuka riayet ederek birliğini ve dayanışmasını ifade eder. Türkiye, KKTC, İran, Filistin, Irak veya Kürdistan farketmez. Müslümanın bayrağı, ümmetin bayrağıdır! Yenisafakpacavra olmamalı” şeklinde yorum yaptı.