“YNK, PKK’ye sınırsız özgürlük tanımasının bedelini ödüyor”

YNK’nin eski Merkez Komite üyesi Şêxe Mamend, partisinin PKK’ye sınırsız özgülük tanımasının bedelini ödediğini söyledi.

“YNK, PKK’ye sınırsız özgürlük tanımasının bedelini ödüyor”

YNK’nin eski Merkez Komite üyesi Şêxe Mamend sözlerini şöyle sürdürdü: “Gösterilerdeki esas amaç Kürdistan Bölgesi’nin siyasi güçleri arasında kargaşa yaratmak ve nifak sokmak. Bu büyük bir tehlike. Göstericiydiler madem neden halkın malını yapmaladılar ve ateş açtılar? Öyle anlaşılıyor ki, arkasında başka güçler var ve huzur ortamını bozmayı hedefliyorlar” dedi.

Halkın meşru ve demokratik bir şekilde gösteri hakkının bulunduğunun altını çizen YNK’li Şêxe Mamend,” Ancak gösterilerde çok fazla kargaşa yaşandı, özellikle Çemçemal’de başka bir elin göstericileri provoke ettiği görülüyor. Gizli bir şekilde göstericilerin üzerine ateş açanlar oldu. Asayiş güçleri başka güçlerin göstericilerin içerisine sızdığından emin oldular. Bu yüzden mecburen şiddet olaylarının önüne geçmek için sert müdahalelerde bulundular” ifadesini kullandı.

Şêxe Mamend, “Bu hükümet Kürtlerin, yüzlerce şehidin kanıyla kaznılmış bir hükümetti” şeklinde tepki gsterdi.

“Gösterilerin arkasına Irak, İran ve ya PKK olsun hiç kimsenin göstericiler üzerinden Kürdistan Bölgesi’nin asayiş ve huzurunu bozmaya hakkı yoktur” dedi.

Şêx Mamend, PKK ve Doğu Kürdistanlı partilerin Kürdistan Bölgesi sınırlarından komşu ülkelere saldırı yapmaması gerektiğini belirterek, “YNK, PKK’ye sınırsız özgürlük tanımasının bedelini ödüyor” şeklinde konuştu.