YNK'li yetkili: PKK, Güçlerini Kuzey'e çeksin, bizi bu savaş belasından kurtarsın!

Kürdistan Parlamentosu YNK Parlamenteri Osman Kerîm, PKK’nin eylemlerini Türkiye sınırlarına taşıması gerektiğini belirterek, “Bizi bu savaş belasından kurtarsınlar!” şeklinde tepki gösterdi.

YNK'li yetkili: PKK, Güçlerini Kuzey'e çeksin, bizi bu savaş belasından kurtarsın!

Kürdistan Parlamentosu YNK Parlamenteri Osman Kerîm, PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki eylemlilikleri ve siyasi çalışmalarını arttırdığını dikkat çekerek, “Ancak, bu çalışma ve eylemlerini Kuzey Kürdistan’da yapmaları, güçlerini orada ispatlamaları gerekir. Şimdi tüm eylemlerini Kürdistan Bölgesi topraklarında gerçekleştiriyorlar ve bu Türkiye’ye bahane oluyor. Bölge Türkiye’nin karadan ve havadan tehditlerinin hedefi olmuş durumda. Bu durum Kürdistan Bölgesi’nin ekonomisini zayıflatıyor ve vatandaşların can güvenliği açısından tehdit oluşturuyor. Yüzlerce köyün boşalmasına, binlerce ailenin mecburi göçüne neden oluyor” şeklinde değerlendirdi.

“Kürdistan Bölgesi’nin elde ettiği kazanımlar Kürdistan’ın diğer tüm parçaları için de önemlidir” diyen YNK Parlamenteri Osman Kerîm, “Kürdistan Bölgesi’nin birlikte yaşamı Irak için de önemlidir. Kürdistan’ın en istikrarlı bu parçası PKK’ye de yuva olmuştur. PKK yerleştiği yerleri askeri alanlara çevirdi. Kürdistan’ın bu parçasını küçültme girişimlerinin yanı sıra, PKK-Türkiye çatışmaları Kürdistan Bölgesi’ne büyük zarar vermektedir. Bize göre; bu çatışmalarda Kürdistan Bölgesi’nin kendisi hedefleniyor. Ama PKK bir Kürdistan partisidir. Türkiye’nin gözü Kürdistan Bölgesi’nde olduğunu idrak etmelidir. Kürdistan Bölgesi, Kürdistani tüm güçlerin yuvasıdır” dedi.

PKK’nin Türkiye’nin eline Kürdistan Bölgesi’ne saldırması için bahane verdiğini kaydeden YNK’li Osman Kerîm, “PKK’nin Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’ni bombalaması için  eline bahane vermesi vicdansızlıktır! PKK, güçlerini Türkiye sınırlarına çekmeli, orada faaliyetlerini yürütmelidir. Kuzey’de savaşması için yeterli sayıda, dağ, köy ve vadi bulunuyor! Maalesef, PKK’nin sınırlarımızdaki faaliyetlerini bahane eden Türkiye’nin bombardımanında yüzlerce köyümüz viraneye döndü ve boşaldı” ifadelerini kullandı.

PKK’nin Kuzey Kürdistan’da bir tek köyü bile özgürleştirmediğini dile getiren YNK’li parlamenter sözlerini şöyle tamamladı: “Ama güçlerini bizim topraklarımızda mevzilendiriyor ve Türkiye ile savaşıyor. Eğer kendilerini iyi örgütler ve isterlerse Kuzey’de savaşabilir ve  bu savaş belasından bizi kurtarırlar!”

/ Basnews