KDP ve YNK ortak basın toplantısı düzenleyecek

KDP ve YNK ortak basın toplantısı düzenleyecek

Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) ile yaşanan krizi  diyalog yöntemiyle aşmak için ortak bir toplantı gerçekleştirmek istediği bildirildi.

YNK'nin bu öneriyi desteklediği ve KDP ile yapılacak toplantıda yer alacak heyeti belirlemek üzere dün  toplandığı bildiriliyor.

Basnews'te yer alan habere göre, KDP Politbüro üyesi Kakemîn Necar, Başkan Barzani başkanlığında geçtiğimiz cumartesi toplanan partisinin politburo toplantısında, YNK ile bir araya gelinerek yaşanan krizin çözümü için bir toplantı yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi.   

Kakemîn Necar, toplantının her iki parti arasında son günlerde cereyan eden sorunları çözme amacıyla gerçekleştirileceğini, bu temelde partilerin belirleyecekleri heyetlerin kısa sürede toplanacağını sözlerine ekledi.

Öte yandan YNK Politbüro üyesi Seidî Ehmed Pîre, dün akşam saatlerinde partisinin politburo üyelerinin KDP ile yapılacak toplantıda yer alacak heyeti belirlemek üzere bir araa geldiğini söyledi.  

BasNews’in edindiği bilgilere göre her iki parti politbürosunun gerçekleştireceği toplantı 22 Nisan (yarın) gerçekleşecek.