YSK son durumu açıkladı: Erdoğan önde

Son verileri açıklayan YSK Başkanı Yener, "Erdoğan yüzde 49.49, Kılıçdaroğlu yüzde 44.79, Oğan yüzde 5.29 ve İnce yüzde 0,43 oy oranına sahiptir" dedi. Yener, seçim barajını aşarak Meclise girmeye hak kazanan partileri de açıkladı.

YSK son durumu açıkladı: Erdoğan önde

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Ankara’da açılan sandık sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı.

Yener, "Saat 02.25 itibariyle toplam sandıklarda açılma oranı yüzde 91.93 olup, yurt içi sandıklarda açılma oranı yüzde 94.68, yurt dışı sandıklarda açılma oranı ise yüzde 36.85'tir. Bu verilere göre sayın Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.49, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.79, Sayın Sinan Oğan yüzde 5.29, Sayın Muharrem İnce yüzde 0.43 oy oranına sahiptir" dedi.

YSK Başkanı, “Milletvekili seçimlerinde ise yüzde 7'lik ülke barajını geçen siyasi partilerimiz Cumhur İttifakı'ndan AK Parti, MHP Yeniden Refah Partisi ve Büyük Birlik Partisi. Millet İttifakı'ndan CHP ve İYİ Parti. Emek ve Özgürlük İttifakı'ndan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ve Türkiye İşçi Partisi'dir" ifadelerini kullandı.

"Veri girişinde gecikme söz konusu değil"

YSK'nın veri girişinde herhangi bir aksama ya da gecikme söz konusu olmadığını belirten Yener, "Verilerimiz anlık olarak siyasi partilerimizle de paylaşılmaktadır. Bilindiği gibi cumhurbaşkanı adayı sayısı 4, 24 tane de siyasi partimiz seçimlere katılmaktadır. Sandık alanlarından gelen Seçim Sonuçları ilçe Seçim kurullarına, ilçe seçim kurullarından da il seçim kurullarına intikali oluyor ve bu şekilde de sisteme girişi söz konusu olmaktadır" diye konuştu.