Yunanistan : Türkiye büyük filosuyla adalarımız boyunca dizildi

Yunanistan'ın başkenti Atina'yı ziyaret eden Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan el Suud ile gerçekleşen görüşme sonrası ortak basın toplantısında konuşan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, "Türkiye'nin Yunanistan konusundaki tutumu irrasyonelliğin somut örneğidir" ifadesini kullandı.

Yunanistan : Türkiye büyük filosuyla adalarımız boyunca dizildi

Yunanistan'a yönelik söylemin görülmedik bir seviyeye ulaştığını iddia eden Dendias açıklamasında, Türkiye'ye atıfla, 'komşu ülkenin gerçeği ve Deniz Hukuku da dahil olmak üzere Uluslararası Hukuk anlayışını saptırma niyetinde' olduğunu iddia etti.

Açıklamasında, "Uluslararası Deniz Hukuku'nda açıkça öngörüldüğü gibi, karasularımızı genişletmek gibi vazgeçilmez hakkımızı uygularsak Yunanistan'ı savaşla tehdit eder" diyen Dendias şu sözlere yer verdi:

"Türkiye bizden adalarımızı silahsızlandırmamızı isterken, Akdeniz'deki en büyük çıkarma kuvveti ve en büyük filosu ile adalarımız boyunca dizildi. Bir başka deyişle, BM Antlaşması'nda öngörülen meşru müdafaa hakkımızdan vazgeçmemizi istiyor."