Zelenskiy'den Putin'e takas önerisi: Hepsini yakalayacağız

Ukrayna'nın önde gelen siyasetçilerinden Rusya yanlısı Viktor Medvedçuk'un savaşın en büyük olaylarından biri oldu. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Medvedçuk'un Rusya'nın elindeki esirlerle takas edilmesini önerdi.

Zelenskiy'den Putin'e takas önerisi: Hepsini yakalayacağız

Kızının vaftiz babası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olan ve hakkında vatana ihanet suçlaması bulunan Ukraynalı milletvekili Viktor Medvedçuk, Ukrayna İstihbarat Servisi (SBU)tarafından yakalanmış, bu olay her iki ülkede de büyük olay olmuştu. Zelenskiy, Ukrayna ordusu üniforması giyen Medvedçuk'un elleri kelepçeli bir fotoğrafını sosyal medyada hesabında yayınlayarak, Rusya'ya mesaj gönderdi. Bu mesajla takas önerisi yapan Zelenskiy, Rusya yanlısı milletvekilinin

Rusya'nın elindeki esirlerle takas edilebileceğini vurgulandı.

Ukrayna lideri, yayınladığı video da, “Eski oligark bile kaçamadı. Hepsini yakalayacağız” ifadesini kullandı. Ülkenin en zenginlerinin başında gelen Rusya yanlısı Yaşam İçin Partisi’nin lideri Medvedçuk, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetmesine rağmen ev hapsine mahkum edilmekten kurtulamamıştı. Medvedçuk, 67 yaşında.

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Medvedçuk’la ilgili haberleri kontrol ettiklerin açıkladı. Peskov, “Ukrayna’dan çok fazla yanlış haber de geliyor. Her bilgi kontrol edilmeli” dedi.