HÜDA PAR'dan 'Hizbullahçıyım, kafalarını keseriz' diyen şahsa dair açıklama

Sosyal medyada bir sokak röportajında, “Biz cihad adamıyız, onların kafalarını da keseriz” diyen İsmail Cevher Kasımoğlu, özür diledi. Öte yandan HÜDA PAR, söz konusu gündem hakkında, “provokasyon” uyarısında bulundu.

HÜDA PAR'dan 'Hizbullahçıyım, kafalarını keseriz' diyen şahsa dair açıklama

"Sen Konuş" isimli YouTube kanalında dün Batman'da seçimlere dair yapılan sokak röportajında mikrofon uzatılan İsmail Cevher Kasımoğlu, "Kemal Kılıçdaroğlu mu Erdoğan mı" sorusuna "Erdoğan" yanıtını verdikten sonra diğer parti liderlerine hakaret ve küfür savurmuştu.

Kasımoğlu, "Biz Muhammediyiz, cihada hazırız. Kim devlete ihanet ederse kafir oğlu kafirdir. Kılıçdaroğlu Ermenidir. Kızılbaşlardandır. Akşener kimdir? Hepsi Yahudi tohumlarıdır. Biz cihat adamıyız. Kafalarını da keseriz. Ayaklarını denk alsınlar. Zaten burada herkesin rahat dolaşmasına az kaldı. Kimse aç değil, herkesin derdi açlık değil fikirdir. Biz Hizbullahçıyız. Kur'an'da Hizbullah geçiyor” diye konuşmuştu.

Röportajın sosyal medyada yayılması ve büyük tepki toplamasının ardından Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, sosyal medya üzerinden, "Böylesi ahlaksızların peşini bırakmayız" şeklinde açıklama yaptı.  

HÜDA PAR’dan açıklama

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi ve Parti Sözcüsü Yunus Emiroğlu da sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı.

Emiroğlu, “Sosyal medyada paylaşılan bir video üzerinden Partimize yönelik kara propaganda yapılmaktadır. Bu olay, açık bir provokasyondur. İçişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlar derhal bu şahısla ilgili gerekeni yapmalıdır. Bu olay açığa çıkarılmalıdır” paylaşımı yaptı.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin ise, “Söz konusu şahsın partimizle hiçbir ilgisi ve alakası bulunmamaktadır. Buna rağmen videodaki şahsı ve konuşmalarını, partimizle ilişkilendirmeye çalışan kişi ve kesimlerin hangi oyun / provakasyonların peşinde olduğunu çok iyi biliyoruz. Yasal süreç başlatılmıştır. Bilginize…” ifadelerini kullandı.

 

Özür diledi

Verdiği röportaj sonrası tepkilerle karşılaşan İsmail Cevher Kasımoğlu, bir video yayımlayarak özür diledi.

Kasımoğlu, çektiği videoda, "Benden önce konuşan şahıs devleti karaladı. Kimse tepki vermeyince ben de sinirlenip tepki verdim. Ben herhangi bir terör örgütüne mensup değilim. Bütün milletimizden özür diliyorum. Devletimi sevdiğim için tepki verdim. Kelle melle olayı da sinirden olmuştur" ifadelerini kullandı.