Erdoğan: Bu adam terörist

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen Büyük Sivaslılar Buluşması Programı’nda yaptığı konuşmada, HDP'ye oy verenlerin değil oy verilenlerin terörist olduğunu dile getirdi.

Erdoğan: Bu adam terörist

Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli için "Bu adam terörist" derken, "Ben HDP'ye oy verenlere bugüne kadar terörist demedim, oy verilenlere terörist diyorum" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından şöyle:

"Bize oy versin vermesin her bir insanımızı ziyaret ettik ediyoruz. Dün Şırnak ve Hakkari’deydik. Oralarda da muhteşem katılımlarla mitinglerimizi yaptık. İl ve ilçe ziyaretlerimizi tempomuzu artırarak sürdüreceğiz. 31 Mart seçimlerinin önemini halkımız artık idrak ediyor.

"Muhalefet sabah akşam bir başka anket firmasıyla seçim falı açarken, biz haftanın 7 günü sahadayız, sokaktayız, insanımızın arasındayız.

'HDP'ye Oy Verenlere Terörist Demedim'

"(HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli için) Bu adam terörist. Şimdi işi saptırdılar ne diyorlar; 'Cumhurbaşkanı HDP'ye oy verenlere terörist diyor.' Ya bunlar sahtekar. Ben HDP'ye oy verenlere bugüne kadar terörist demedim, oy verilenlere terörist diyorum. Kim onlar? İşte bu.

"Şimdi ben buradan tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Bakınız, Kandil'deki adam talimat veriyor. 'Oylarınızı Kürdistan’da şuraya' diyor. Batıda da 'Biz AK Parti ve MHP’ye seçimi kaybettireceğiz' diyor. Temelli de diyor ki 'Kürdistan’da oylar HDP’ye, Batıda AK Parti’ye ve MHP’ye kaybettireceğiz diyor.

"Türkiye'de 'Kürdistan' diye bir bölge var mı? Bu adam Kürdistan’ı çok seviyorsa Kuzey Irak’ta Kürdistan bölgesi var, buyursun oraya gitsin. Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge yok. Türkiye’yi biz bunlara böldürtmeyeceğiz.

"31 Mart akşamı inşallah bu zaferi hep beraber kutlayalım. Unutmayın bu seçim bir yerel seçimdir bir genel seçim değil. Ama 4,5 yıl Türkiye’nin başında bu kardeşiniz var. Ölüm olmadıkça ben buradayım. İstiyorum ki, İstanbul’un başına da dilini bildiğin gönlünü bildiğim bir Binali Yıldırım kardeşim gelsin. Ve İstanbulumuzu şu anda bulunduğu noktadan çok daha ileri noktalara taşıyalım. Bu iş bir kadro işidir dayanışma işidir. Bunu da ancak bu işi bilenlerle yaparsınız.