Erdoğan ile Bahçeli neler konuştu?

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sürpriz şekilde bir araya geldiği ve bir saat süren görüşmenin içeriği merak konusu oldu.

Erdoğan ile Bahçeli neler konuştu?

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sürpriz şekilde bir araya geldiği ve bir saat süren görüşmenin içeriği merak konusu oldu.

Erdoğan, Bahçeli'yi evinde ziyaret ederken, Yeniçağ Gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, Bahçeli'nin genelde evine ziyaretçi kabul etmediğini ve sadece Erdoğan ile görüştüğünü belirtti. 

Uğuroğlu, Ankara kulislerinden aldığı bilgiye göre, ikilinin erken seçim ihtimalini masaya yatırdığını kaydetti ve ekledi:

"Ancak Erdoğan da Bahçeli de 'erken seçim yok' şeklinde görüş birliğine varmışlar. Hatta yarın MHP'li İsmet Büyükataman'dan, 'Seçim 2023'de' diye resmi bir açıklamada gelebilir. AKP ve MHP kulislerine yansıyan iddiaları yazmaya devam edeyim. Bahçeli ile Erdoğan buluşmasında seçimin zamanında yapılması kararı çıkmış ve önümüzdeki üç yılda yapılacak reformlar ele alınmış.

Erdoğan, hukuk ve ekonomide yapılacak reformlarla ilgili olarak ve özellikle hukuk alanında alınacak kararlar konusunda AKP'nin hazırladığı taslak metni Bahçeli'ye vermiş.
- Kişilik haklarının genişletilmesi,
- Anayasada yer alan fikirlerin serbestçe ifade edilebilme hürriyeti,
- Siyasi Partiler yasasında yapılacak değişiklikler,
- Seçim yasasında yapılacak değişiklikler ve seçim barajı,
- Anayasa Mahkemesi yasasında yapılacak değişiklikler,
- Yargılama usulleri ki tutuksuz yargılama gibi bazı başlıkların da yer aldığı kulislerde öne sürülüyor.
Erdoğan AKP tarafından hazırlanan bu başlıkları da içeren hukuki reform paketi taslağı konusunda MHP'nin görüşlerini istemiş."

Uğuroğlu, reformlar konusunda varılan mutabakatın ardından şubat ayı gibi yasa tasarılarının Meclis'e gelmesinin beklendiğini dile getirdi ve hem Erdoğan hem de Bahçeli'nin erken seçim istemediğini ifade etti. 

"Hukuk reformu birinci sırada ikinci sırada ise muhalefetin ısrarla savunduğu güçlendirilmiş parlamenter rejim var ve Erdoğan da Bahçeli'de bu öneriye tepkilerini vurgulamışlar" aktarımında bulunan Uğuroğlu, "Bahçeli ve Erdoğan buna karşı ama Anayasada yer almayan 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' denilen tek kişilik bu rejimin aksaklıkların düzeltilmesi de yakında gündeme gelecek" yorumunu yaptı.