Erdoğan'a sorulan o soru gizlendi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Japonya ziyaretini köşesine taşıyan Faruk Bildirici, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorulan bir sorunun yanıtsız bırakıldığını ve gizlendiğini yazdı

Erdoğan'a sorulan o soru gizlendi

Libya’nın doğusunu kontrol eden Halife Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu 6 Türk vatandaşını alıkoymuş, daha sonra ise serbest bırakmıştı. İç savaştaki Libya'da Hafter güçleri Türkiye'yi düşman ilan etmişti.

Gazeteci Faruk Bildirici ise konuyla ilgili kendi sitesinden, "Türkiye, Libya'daki iç savaşta aktif taraf mı" başlıklı bir yazı kaleme alarak, Türk medyasının durumunu sorguladı.

Bildirici, Hafter güçlerinin "savaş ilanı"nın Türkiye'deki yankıları için, "Medyanın 'Libya’daki iç savaşta bizim ne alakamız var?' diye sorgulaması beklenirdi değil mi? Öyle olmadı. İnternette 'Küstah tehdit' başlıklarıyla, basılı gazetelerin de iç sayfalarında küçük haberlerle geçiştirildi" dedi.

Japonya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir gazetecinin konuyla ilgili olarak, "Türkiye ve iki Körfez ülkesi arasında Libya'da yaşanan yeni bir vekalet savaşı mı?” şeklinde sorduğu soruyu da aktaran Bildirici, Erdoğan'ın sorudaki “Türkiye’nin vekalet savaşı mı” bölümünü yanıtsız bıraktığı gibi, Türk medyasının da sorunun o kısmını geçiştirerek yalnızca Erdoğan'ın yanıtına odaklandığını belirtti.

Esir alınan altı Türk'ün serbest bırakılınca, Türk medyasının da o dosyayı kapattığını ifade eden Bildirici, "Ülkenin bu kadar yakıcı bir sorunun içine yuvarlanmasını görmemek, sormamak, üzerine gitmemek eşine az rastlanır bir gazetecilik dramı olsa gerek…" dedi.