Rojava yönetimi DSM özerklik ilan etti

Demokratik Suriye Meclisi (DSM) 16 Temmuz’da aldığı özerk yönetim kararını hayata geçirerek, özerk yönetim kurduğunu açıkladı.

Rojava yönetimi DSM özerklik ilan etti

Demokratik Suriye Meclisi (DSM) 16 Temmuz’da aldığı özerk yönetim kararını hayata geçirerek,  özerk yönetim kurduğunu açıkladı.

Demokratik Suriye Meclisi (DSM) 16 Temmuz’da aldığı özerk yönetim kararını hayata geçirerek,  özerk yönetim kurduğunu açıkladı.

Ayn İsa’daki toplantıya DSM Eşbaşkanı Emine Umer ve Kuzey Suriye sivil meclis üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Emine Umer, şunları kaydetti:

“MSD üçüncü konferansında Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin kurulması önerisinde bulunmuştu. Projenin amacı bölgedeki özerk yönetimler arasında koordineyi sağlayacak bir yönetim sisteminin oluşturulması, yönetim ve güvenlik boşluğunun doldurulması ve Suriye’nin doğusu ile kuzeyinde daha önce kurulan yönetim sistemine göre hareket edilmesidir.”

DSM’nin kurtarılan bölgelerde sivil yönetimler ve meclislerin kurulması için çalışmalar yürüttüğünü belirten Umer, bölgelerin birbirlerine uzak olmalarına rağmen birbirlerine yardım ettiklerini belirtti.

Umer, DSM’nin özerk yönetimler ve sivil meclislerle yürüttüğü tartışmaların ardından Kuzey ve Doğu Suriye ortak yönetimi kurulması kararı verildiğini sözlerine ekledi.

Özerk yönetimler ve sivil meclis üyelerinden oluşan ve Yasama Meclisleri tarafından onaylanan 70 kişilik genel meclisi üyeleri listesi hazırladıklarını söyleyen Umer, “Bu temelde DSM olarak bu toplantıyı, Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Genel Meclisi’nin ilk toplantısını ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Genel Meclisi Eşbaşkanlığı’na Siham Qiryo ve Ferit Ette seçildi.