Türk savaş uçakları Haftanin, Zap ve Avaşin’i vurdu

Türk savaş uçakları Haftanin, Zap ve Avaşin’i vurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait savaş uçakalarının Haftanin, Zap ve Avaşin’e düzenlediği hava saldırısında 9 PKK’linin hayatını kaybettiği bildirildi.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde bulunan Haftanin, Zap ve Avaşin’e yönelik hava harekatı düzenlendiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Haftanin’de 3, Zap ve Avaşin bölgelerinde ise 6 PKK'linin bombardımanlarda öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, son 10 günde öldürülen PKK’lilerin sayısının 143 olduğu aktarıldı.

Ancak konuya ilişkin PKK’den şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

YRK Süleymaniye’de hayatını kaybedenlerin kimlikğini açıkladı

Öte yandan PKK’nin Rojhılat kanadı Özgür Yaşam Partisi’ne (PJAK) bağlı Rojhılat Savunma Birlikleri (YRK), 7 Ağustos günü TSK’ya ait silahlı insansız hava aracı (SİHA) tarafından düzenlenen saldırıda Süleymaniye’nin Şarbajer ilçesi kırsalında hayatını kaybeden 7 üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı.

YRK’den yapılan açıklamada Şarbajer ilçesi kırsalındaki Baluse'deki bombardımanda hayatını kaybedenlerden 6'sının kadın olduğu kaydedildi.

Açıklamaya göre hayatını kaybedenlerin kimlik bilgileri şöyle:

Garzan doğumlu “Özgür Kürdistan” kod adlı Songül Dilman.

Rojhılat Sine doğumlu “Bêrîvan Taqedar” kod adlı Arzû Muhemedî.

Rojava Kobani doğumlu “Rojbîn Gulnaz” kod adlı Dozgun Omer.

Rojava Sere Kani doğumlu “Şîlan Şahoz” kod adlı Esrîn Xelîl.

Rojava Kamışlo doğumlu “Vejîn Doxan Kurdistan” kod adlı Dîlan Mehmûd.

Rojava Kobani doğumlu “Eylem Cûdî” kod adlı Medîne Şêxo.

Rojhılat Sine doğumlu “Rêzan Kurdistan” kod adlı Ferhat Xidirlekî

 

7 Ağustos'ta Şarbajer'deki bombardımanda hayatını kaybeden YRK üyeleri

Operasyonlar sürüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 17 Haziran’da Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Haftanin bölgesinde “Pençe-Kaplan” adıyla operasyon başlatmıştı. Operasyon kapsamında sınırdan 15 kilometre kadar içeri gelen TSK unsurları birçok tepede üstlenmiş durumda.

TSK’ya ait savaş uçakları ve SİHA’lar bu süreçte ayrıca Haftanin, Metina, Gare, Zap, Avaşin, Hakurk, Kandil ve Süleymaniye kırsalında birçok defa hava saldırısı düzenledi.

Duhok’un Amediye ilçesine bağlı Şeladize kasabasında gerçekleştirilen ve 3 sivilin hayatını kaybetmesine neden olan bombardımanın ardından 1 Temmuz’da Irak Sınır Muhafızları, Zaho sınırındaki Kela Şabanike, Siyare Bena ve Kela Dêrê tepelerine konuşlandı.

Irak Sınır Muhafızları sınır bölgelerinde çatışmaların sivillere zarar vermesini önlemek amacıyla Metina ve Sidekan bölgelerine de güç gönderdi.

Operasyonların başlangınından bu yana Türkiye ilk defa Irak ordusu mensuplarını hedef aldı.