12 askerin hayatını kaybettiği çatışmada ayrıntılar ortaya çıktı

Hakurk’ta 12 askerin hayatını kaybettiği çatışmada PKK’lilerin saldırıyı görüş mesafesinin 1 metrenin altına indiği ağır tipi ve sisli havada düzenlediği belirtildi. Öte yandan PKK, çatışmada hayatını kaybeden asker sayının 27 olduğunu savundu. MSB bölgede temasın devam ettiğini duyurdu.

12 askerin hayatını kaybettiği çatışmada ayrıntılar ortaya çıktı
Türkiye Milli Savunma Bakanlığı dün Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde PKK’lilerce düzenlenen saldırıda 6 askerin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.
 
Detaylar belli oldu
 
NTV, Hakurk’ta Hakkari Dağ ve Komando Tugayı’nın bulunduğu geçici üs bölgesine yönelik saldırının ayrıntılarını yazdı.
 
Haberde PKK’lilerin yoğun kış koşullarında sis ve tipiyi fırsat bilerek 1. Dağ Komando Tugayı'na sızmaya çalıştığı, askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma yaşandığı belirtildi.
 
PKK’lilerin saldırıyı uzun namlulu silahlar, el bombaları ve roketatarlarla gerçekleştirdiği bilgisine yer verilen haberde, askeri kaynakların bölgenin haftalardır kar altında olduğu ve saldırı sırasında kar fırtınası nedeniyle görüş mesafesinin birkaç metreye indiğini yönündeki ifadeleri yer aldı.
 
Saldırının ardından bölgeye çok sayıda takviye birlik sevk edildiği aktarıldı.
 
HPG’den açıklama
 
Öte yandan HPG de çatışmaya ilişkin bir açıklama yaptı. PKK’nin yayın organlarında yer alan açıklamada, askerlerin bulunduğu üs bölgesine 3 koldan sızma yapıldığı belirtildi.
 
HPG hayatını kaybeden askerin sayısının 27 olduğunu savunurken “Memyan” isimli bir üyesinin de yaşamını yitirdiğini bildirdi.
 
Açıklamda ayrıca Piyade Binbaşı Yavuz Tunç, astsubay Samet Emir Sapan, Uzman Çavuş İbrahim Parıldar, Uzman Çavuş Emrullah Yıldırım, Uzman Çavuş Mehmet Ali Bozkurt ve Piyade Er Hasan Hüseyin Keskin’in de ağır yaralandığı belirtildi.
 
Ancak MSB, söz konusu bilgileri doğrulamadı.