Türkiye'den Mazlum Kobane açıklaması: Karşılıksız bırakmayız!

Türkiye'den Mazlum Kobane açıklaması: Karşılıksız bırakmayız!

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Bazı Körfez ülkelerinin Mazlum Kobani ile görüşüp, Türkiye'ye karşı kullanma arayışında olduklarını görüyoruz, bunlar karşılıksız kalmayacak" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İşte Kalın'ın açıklamaları:

İdlib

"Saldırıların bir an önce durmasını, bunun yeni bir ateşkesle hayata geçirilmesini bekliyoruz. Rus tarafından da temel beklentimiz bu. Muhataplarımıza mutabakatın, sivillerin korunması, siyasi sürecin hayata geçirilmesi için gerekli adımları atmalarını söylüyoruz. Aksi halde hem İdlib mutabakatı ihlal edilmiş olacak, hem İdlib'de yeni bir insani kriz ortaya çıkacak hem Türkiye'ye dönük yeni bir göç dalgası ortaya çıkacak hem de orada, rejimin girmesi halinde yeni sivil katliamlar yaşanacak."

Mazlum Kobane Açıklaması

Aralık ayının başında, içerisinde Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Kobane'nin de bulunduğu DSG heyeti BAE'ye gitmişti. Olay Arap basınında yer aldığında, bu ziyaret öncesinde, DSG'li bir başka heyetin de Riyad'a gittiği belirtilmişti.

DSG adına Suudi Arabistan'a 'resmi' olarak ilk kez gerçekleştirilen ziyarette, DSG'ye bağlı Deyr ez Zor Yerel Meclisi Başkanı Hasan Yusuf başkanlığında bir heyetin bulunduğu kaydedilmişti.

Kalın, bu konu hakkında "Bazı Körfez ülkelerinin Mazlum Kobani ile görüşüp, Türkiye'ye karşı kullanma arayışında olduklarını görüyoruz, bunlar karşılıksız kalmayacak." ifadelerini kullandı.

"Libya'da Meşru Hükümeti Desteklemeye Devam Edeceğiz"

"Uluslararası toplumun tanıdığı meşru hükümetin yanında yer almaya, onları desteklemeye devam edeceğiz. Libya halkını kendi başına bırakamayız. Beklentimiz ve çabamız Libya'da çatışmaların bir an önce durması, ateşkesin BM çatısı altında derhal ilan edilmesi herkesin nisan ayındaki pozisyonuna geri dönmesi ve siyasi müzakere yolunun bir an önce açılmasıdır."