2022'de dünyanın en tehlikeli ülkeleri hangileri olacak?

Uluslararası sağlık ve güvenlik riski yönetim şirketi International SOS, 2022 yılında en yüksek güvenlik riskine sahip ülkeleri açıkladı.

2022'de dünyanın en tehlikeli ülkeleri hangileri olacak?
International SOS, terör, isyan, siyasi kaynaklı huzursuzluk, savaş, toplumsal huzursuzluk (mezhepsel ve etnik şiddet dahil), şiddet ve adli suç kategorilerine göre Libya, Suriye ve Afganistan’ın en tehlikeli ülkeler arasında yer aldığını bildirdi.
 
The Independent’ın haberine göre, her ülke derecelendirilirken ulaşım altyapısının sağlamlığı, endüstriyel ilişkilerin durumu, güvenlik ve acil durum hizmetlerinin etkinliği ve ülkenin doğal afetlere duyarlılığı da dikkate alındı.
 
En düşük risk seviyesinin, İzlanda, Danimarka (Grönland’ın özerk bölgesi), Norveç, Finlandiya, İsviçre, Slovenya ve Lüksemburg’da olduğu ifade edildi.
 
Avrupa’da çoğu ülke gibi İngiltere, ABD, Kanada ve Avustralya da ‘düşük riskli’ olarak derecelendirildi.
 
En yüksek riske sahip olarak derecelendirilen ülkeler ise ağırlıklı olarak Afrika veya Ortadoğu’da yer alıyor.
 
Aşırı risk taşıyan 14 ülke, Afganistan, Yemen, Suriye, Libya, Mali, Somali, Güney Sudan, Orta Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Nijerya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Ukrayna, Pakistan, Irak ve Mısır oldu.
 
International SOS, derecelendirme yaparken, hastalığın belirli bir yere seyahat üzerindeki lojistik etkisine bakarak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili seyahatin etkisini de değerlendirdi.