Rojava heyeti, Kürdistan Hükümeti Temsilciliği ile görüştü!

Demokratik Suriye Meclisi (DSM) Yürütme Meclisi Başkanı İlham Ahmed'in de aralarında bulunduğu Rojava Özerk Yönetimi heyeti dün İsveç'in başkenti Stockholm'de Kürdistan Hükümeti İsveç Temsilcisi ile bir araya geldi.

Rojava heyeti, Kürdistan Hükümeti Temsilciliği ile görüştü!

Rûdaw’a konuşan heyet üyelerinden Rojava Özerk Yönetimi Temsilcisi Şiyar Ali,  görüşmede her iki tarafın ilişkilerin ilerletilmesi için neler yapılabileceğini ele aldıklarını söyledi.

İlham Ahmed’in liderlik ettiği Rojava heyeti geçtiğimiz günlerde İsveç Dışişleri Bakanı Anne Linde ile Stockholm'de bir araya gelmişti.

Heyet dün de Stockholm'de Kürdistan Hükümeti İsveç Temsilciliğini ziyaret etti.

Şiyar Ali, Rudaw İngilizce'ye verdiği demeçte görüşmede, "İsveç'teki durum ve faaliyetlerimiz ile Suriye muhalefetinin İsveç'teki son toplantıları ele alındı. İsveç'te çok aktifiz. Kuzeydoğu Suriye (Rojava) ve Güney Kürdistan temsilciliklerinin herhangi bir sorunu yok ve biz her zaman halkımızın çıkarları için ortak çalışmayı arzuluyoruz. Birbirimize tavsiyelerde bulunuyor ve dinliyoruz” diye konuştu.

Rojava ile diğer Batılı ülkelerdeki Kürdistan temsilcilikleri arasında da benzer ilişkiler olmasını umduğunu söyleyen Şiyar Ali, her iki yönetimin işbirliği yapması gerektiğini sözlerine ekledi:  

“Önümüzdeki dönemde Rojava ve KBY temsilciliklerinden oluşan bir heyeti Güney Kürdistan'a ve ardından kuzeydoğu Suriye'ye (Rojava) bir heyet gönderme planımız var.”

Kürdistan Hükümeti İsveç Temsilcisi Şoreş Kadir de İlham Ahmed ile görüşmesinin, Ahmed’in İsveç'teki Suriyeli muhalif grupların bir etkinliğine katılmasının ardından geldiğini söyledi.

Şoreş Kadir, her iki tarafın İskandinav ülkeleriyle ilişkiler ve bölgedeki son gelişmeler hakkında samimi ve sıcak bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.

Kadir, Stockholm'deki temsilciliklerinin geçmişte Kürdistan'ın dört parçasından Kürtleri ağırladığını ve tüm Kürtler arasında köprüler kurarak diyalog geliştirmeye çalıştığını söyledi.