Goran yöneticisi: 'PKK'nin artık Kürdistan Bölgesi'ni boşaltma zamanı gelmiştir'

Goran Hareketi yöneticisi Şêx Kamîl Nûrî, PKK’nin faaliyetleri nedeniyle Türkiye’yi Kürdistan Bölgesi topraklarına çektiğini belirterek, PKK’nin Kürdistan Bölgesi topraklarını boşaltma zamanın geldiğini söyledi.

Goran yöneticisi: 'PKK'nin artık Kürdistan Bölgesi'ni boşaltma zamanı gelmiştir'

BasNews’e konuşan eski Peşmerge komutanı ve Goran Hareketi yöneticisi Şêx Kamîl Nûrî, “Peşmerge Güçleri tarihi boyunca Kürdistan topraklarını korumuş bir güçtür. PKK’nin Peşmerge Güçleri’ne yönelik saldırıları büyük bir suçtur” ifadelerini kullandı.

“PKK’nin Türkiye ile savaş sahası Güney Kürdistan değil Kuzey Kürdistan’dır” diyen Şêx Kamîl Nûrî sözlerini şöyle sürdürdü: “PKK, Türk ordusunun Kürdistan topraklarının işgaline bahane sunuyor. Kuşkusuz Türk ordusunun yığınak yapmasının ve askerlerini sınır ötesine göndermesinin nedeni PKK’dir. PKK, savaşı Kürdistan Bölgesi topraklarından uzaklaştırmalıdır.”  

Goran Hareketi yöneticisi, IŞİD dönemi ve başka saldırılara karşı Peşmerge Güçleri’nin Kürdistan Bölgesi’ni savunduğunu dile getirerek, “Kürdistan Bölgesi’nin bedeni kana bulanmış durumda. Ne yazık ki Kuzey’deki savaş Güney topraklarına taşındı. Artık Irak ordusu değil, Türk ordusu Güney Kürdistan’ın köylerini viraneye çeviriyor, halkın bağ ve bahçelerini ateşe veriyor, sivil halkı hedef alıyor. Güney Kürdistan’ın statüsünün yıkılmasını önlemek için PKK'nin artık bölgeyi boşaltmasının zamanı gelmiştir” şeklinde konuştu.