ABD'de kongre baskınında 82 kişi gözaltında!

ABD’de 6 Ocak'ta Kongre binasına yapılan baskına katılanların tespit edilmesi için çalışmalar sürerken, şu ana kadar 82 kişi gözaltına alındı.

ABD'de kongre baskınında 82 kişi gözaltında!

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Kongre'de koasa neden olan kişilerin peşinde. İlk gözaltına alınanlardan biri Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ofisine girerek masasına ayağını uzatan Richard Barnett oldu.

60 yaşındaki Barnett'a kamu malını çalmak dahil 3 suçlama yöneltildi. Pelosi'nin laptobunun çalındığı açıklandı.

Trump yanlısı aşırı sağcı "Proud Boys" grubunun bilinen üyelerinden Nick Ochs, Kongre binasında çektiği fotoğrafını internetten paylaşmıştı. Kongre'ye yasadışı girmekle suçlanan Ochs'un Hawaii'de gözaltına alındığı, pazartesi günü mahkeme karşısına çıkacağı açıklandı.

Gözaltına alınan isimlerden biri de Kongre binasında göstericilerle birlikte video çeken West Virginia Eyalet Meclisi üyesi Derrick Evans oldu. Evans'a yasak bölgeye girme suçlaması yöneltildi.

Baskında çaldığı Kongre kürsüsüyle fotoğraf çektiren Adam Johnson da Florida'da gözaltına alındı.

Kongre baskını sırasında kurşun geçirmez yelek ve polis kalkanıyla görüntülenen Aaron Mostofsky'ın Brooklyn Yüksek Mahkemesi yargıcının oğlu olduğu belirlendi. Mostofsky olay sonrası evinin önünde görüntülendi.

ABD Başkanı Donald Trump’a cephe alan isimlerden Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ise, Trump taraftarlarının tepkisiyle karşılaştı.

Kongre baskının sembol ismi de gözaltında

ABD Kongre binasına yapılan baskında boynuzlu ve kürklü şapka ile görüntülenen ve kamuoyunda "baskının sembollerinden" biri olarak nitelendirilen Jake Angeli isimli protestocunun gözaltına alındığı bildirildi.

Man taken into custody after climbing onto wing of airplane preparing to  takeoff in Las Vegas | CTV News

ABD Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kongre baskınına karışan isimlerin tespitine devam edildiği belirtildi.

6 Ocak Çarşamba günü yaşanan Kongre baskınında üstsüz şekilde, boynuzlu ve kürklü şapka ile kameralara yansıyan ve kamuoyunda "baskının sembolleri" arasında gösterilen Jake Angeli adlı kişinin de yeni tutuklanan isimler arasında olduğu kaydedildi.

Angeli, elinde taşıdığı yaklaşık 2 metrelik mızrak ve vücudundaki boyalarla objektiflere takılmıştı.