ABD'den 'deprem' açıklaması: Her türlü yardımı sağlamaya hazırız

Maraş'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "İhtiyaç duyulan her türlü yardımı sağlamaya hazırız" denildi.

ABD'den 'deprem' açıklaması: Her türlü yardımı sağlamaya hazırız

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, "ABD, bugün Türkiye ve Suriye'den gelen yıkıcı deprem haberi konusunda ciddi anlamda endişelidir" dedi.

Sullivan, "ABD olarak gereken her türlü yardımı yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, "Başkan Biden, en çok etkilenenlere yardım etmek için ABD'nin müdahale seçeneklerini değerlendirmeleri için USAID ve diğer federal hükümet ortaklarına talimat verdi. Türkiye ile koordineli olarak durumu yakından izlemeye devam edeceğiz"  dedi.

Bu sabah saat 4.17 sularında merkezi Maraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremin ardından, "Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır" açıklamasında bulundu.

Deprem, Suriye, Irak, Lübnan, Ürdün ve İsrail'de de hissedildi.

Lübnan’ın başkenti Beyrut başta olmak üzere, ülkenin tümünde hissedilen depremden dolayı evlerinden çıkan birçok kişi geceyi arabalarında geçirdi.

Irak’ın başkenti Bağdat ve Diyala’da da hissedilen deprem sebebiyle insanlar can güvenliği endişesiyle evlerinden çıktı.

Suriye’de en az 100 ölü

Reuters’ın Suriye Devlet Haber Ajansı’na (SANA) dayandırdığı haberine göre, Suriye’nin Halep, Hama ve Lazkiye şehirlerinde deprem nedeniyle çok sayıda enkaz meydana geldi.

Suriye’de ilk belirlemelere göre depremde en az 230 kişinin öldüğü, 600 kişinin yaralandığı açıklandı.