ABD'den Kor Mor saldırısına ilişkin açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, ABD'nin İran'a yakın silahlı grupların Kürdistan Bölgesi'ne dün düzenlediği, sivil altyapıya zarar veren ve bölge genelinde elektrik sorunlarına yol açan saldırıyı kınadı.

ABD'den Kor Mor saldırısına ilişkin açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller basın brifinginde Kor Mor doğalgaz sahasına düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

 Matthew Miller konu hakkında şunları söyledi:

"ABD, İran yanlısı silahlı grupların Irak Kürdistan Bölgesi'ne dün düzenlediği, sivil altyapıya zarar veren ve Irak Kürdistan Bölgesi genelinde elektrik sorunlarına yol açan saldırıyı kınıyor. Ayrıca Iraklı yetkililere soruşturma açma ve sorumluları adalet önüne çıkarma çağrısında bulunuyoruz. Bu vahşi ve anlamsız eylemlere karşı Kürdistan Bölgesi dahil Irak'taki ortaklarımızı desteklediğimizi yineliyoruz. Irak'ın egemenliği ve güvenliğini desteklemek amacıyla Irak hükümeti ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile çalışmaya devam edeceğiz."

Süleymaniye’nin Çemçemal ilçesinin Kadir Kerem bölgesinde yer alan Kor Mor doğalgaz sahasına yönelik dün akşam 22:45 sularında İHA’larla saldırı düzenledi. Üst düzey bir yetkiliden alınan bilgiye göre, tesiste yangın çıktı, gaz üretimi geçici olarak durduruldu ve bir çok yerleşim yerinin elektrikleri kesildi.

Elektrik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "İşçilerin ve sahanın güvenliği için tüm enerji santrallerine gaz temini durduruldu. Saldırı 2.800 megavattan fazla elektrik kesintisine neden oldu” denildi.