ABD'den taraflara Rojava'da gerilimi azaltma çağrısı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rojava’nın Kamışlo kentinde düzenlenen insansız hava aracı saldırısını "tehlikeli ve siviller için tehdit" olarak nitelendirerek tarafları gerilimi durdurmaya çağırdı.

ABD'den taraflara Rojava'da gerilimi azaltma çağrısı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rûdaw'ın Rojava Kürdistan'ın Kamışlo kentine yönelik bombardımana yönelik sorularını yazılı bir şekilde yanıtladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü  TSK’nın son dönemde Rojava'ya yönelik bombardımanları ve en son bir SİHA’nın Kamışlo’da bir otomobile düzenlediği bombardımanda Kamışlo Kantonu Eşbaşkanı, yardımcısı ile aracın şoförü hayatını kaybetmesine ilişkin yöneltilen soruya, "Suriye'deki durumu karmaşıklaştıracak ve istikrarsızlaştıracak herhangi bir askeri harekata her zaman karşıyız" şeklinde yanıt verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı saldırıyla ilişkin, "Suriye'de ve Türkiye-Suriye sınırında gerginliğin artması tehlikelidir ve sivillerin can güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Tüm tarafları gerilimi bir an önce durdurmaya çağırdık"

20 Haziran’da TSK’ya ait bir SİHA Rojava’nın Tirbespiyê kentine bağlı Beyondor köyünde bir aracı hedef aldı. Bombardıman sonucu araçta bulunan 2’si kadın 3 kişi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitirenlerin Kamışlo Kantonu Eş Başkanı Yusra Derwêş, yardımcısı Lîman Şiwêş ve aracın sürücüsü Firat Tûma olduğu belirtildi. Saldırıda Kamışlo Kantonu Eş Başkanı Gabî Şemûn ise yaralandı.

Öte yandan Anadolu Ajansı, PKK Yürütme Konseyi üyesi Abdurrahman Çadırcı’nın Rojava’nın Kamışlo kentinde yapılan operasyonda hayatını kaybettiğini duyurdu.