AB'den İdlib uyarısı: Sonuçları yıkıcı olacak

Suriye’de olası İdlib operasyonu öncesi uyarılar gelmeye devam ediyor. Son uyarı Avrupa Birliği’nden (AB) geldi. Daha önce de İdlib'deki askeri operasyonlara son verilmesi çağrısıyapan Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, Şam rejimi ve Rusya'nın, İdlib ve orta kesimlerindeki Hama illerinde düzenlediği hava saldırılarının yıkıcı insani sonuçlar doğuracağı uyarısını yaptı.

AB'den İdlib uyarısı: Sonuçları yıkıcı olacak

Suriye’de olası İdlib operasyonu öncesi uyarılar gelmeye devam ediyor. Son uyarı Avrupa Birliği’nden (AB) geldi. Daha önce de İdlib'deki askeri operasyonlara son verilmesi çağrısı yapan Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, Şam rejimi ve Rusya'nın, İdlib ve orta kesimlerindeki Hama illerinde düzenlediği hava saldırılarının yıkıcı insani sonuçlar doğuracağı uyarısını yaptı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, daha önce de İdlib'deki askeri operasyonlara son verilmesi çağrısı yaptıklarını hatırlatarak "Saldırı yıkıcı insani sonuçlara ve acıya yol açacak. Muhataplarımızla konuya ilişkin görüşmelerimiz sürüyor. Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde yürütülen inisiyatifi desteklemeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

29 sivil öldü

Bu ayın başından itibaren İdlib'in batısı, güneybatısı ve Hama'nın kuzeyine düzenlenen hava ve kara saldırılarında iddiaya göre 29 sivil hayatını kaybetti, en az 71 kişi yaralandı.

Suriye'nin kuzeybatısında, askeri muhalifler ve rejim karşıtı silahlı grupların kontrolündeki İdlib ve çevresindeki bazı bölgelerin 4-5 Mayıs 2017'deki Astana toplantısında "gerginliği azaltma bölgesi" ilan edilmesine karşın rejim ve zaman zaman Rusya, bölgeye hava saldırıları düzenlemeye devam ediyor.