ABD'li senatör: Kürtlerin katledilmesine izin veremeyiz

ABD'li senatör: Kürtlerin katledilmesine izin veremeyiz

Türkiye'nin Rojava'ya yönelik askeri harekatının sona ermesi ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rus lider Vladimir Putin'in Soçi'de 10 maddelik bir anlaşmaya varmasına rağmen, Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Rojava'daki saldırılarının sürdüğü haberleri geliyor.

ABD'de ise, ABD Başkanı Donald Trump'ın asker çekme ve Kürtleri kendi kaderleri ile baş başa bırakma kararına yönelik tepkiler durmak bilmiyor.

Son olarak Senatör John Kennedy, Fox News'da katıldığı bir yayında, "Kürtler olmasa IŞİD'i yenilgiye uğratamazdık. Türkiye ve Erdoğan'ın Ortadoğu'daki Kürtleri katletmesine izin veremeyiz. Dostlar dostlarının katledilmesine izin vermez. Müttefiklerimize destek olmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Kennedy şunları söyledi:

"Kimse sonsuz savaş istemez. İnsanlar ABD'nin sonsuz bir savaşta olmasını istemiyor (o nedenle Cumhuriyetçilerin yüzde 55'i Trump'ın çekilme kararını destekliyor). 

Trump'ın, Erdoğan ile müzakere ettiği güvenli bölge çalışabilir Erdoğan ve Putin isterse. Erdoğan ve Putin, IŞİD'den ve IŞİD tutuklularından sorumlu olacak. Bu ilk kaygım. İkincisi, Kürtlerle ilgili. Amerika, dostlarımıza, Kürtlere taahhütlerde bulundu. 

İyi niyetli insanlar verdikleri sözleri tutarlar. Amerika'nın dış politikasının ahlaki değerlerinden biri dostlarının katledilmesine izin vermemesidir. Ve Erdoğan Kürtlerden nefret ediyor. Putin'in de umurunda olduğunu sanmıyorum. Bu konuda endişeliyim. 

Erdoğan ülkesini seviyor ancak Kürtlerden nefret ediyor. Erdoğan'ın güvenli bölgenin ötesine geçerek Kürtleri katletmesinden endişe ediyorum. Bunu yaparsa, müttefikimiz Kürtlerin yanında olmamız gerekiyor. Türkiye'nin NATO üyesi olduğunun farkındayım ancak Kürtler olmadan IŞİD'i yenemezdik."