Adnan Oktar'dan Erdoğan iddiası: Sıra diğerlerine de gelecek

Adnan Oktar'dan Erdoğan iddiası: Sıra diğerlerine de gelecek

Adnan Oktar, kendisi ve grubunun üyelerinin yargılandığı dava kapsamında bugün ilk kez hâkim karşısına çıktı. Hakkındaki tüm suçlamaları reddeden Oktar, "İngiliz derin devletinin komplosu nedeniyle tutuklandıklarını" iddia etti. "İngiliz derin devletinin İslam ve Erdoğan hükümetini hedef aldığını" ileri süren Oktar, "kendilerinin ise Erdoğan'ı desteklediğini" belirtti.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Oktar, "Örgüt değil, Müslüman bir arkadaş grubu olduklarını" iddia etti.

İstanbul'da Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki büyük salonda görülen duruşmada, sanık avukatlarının farklı gerekçelerle görev ve yetki itirazlarıyla başladığı ancak itirazların reddedildiği aktarılıyor.

"AK Parti son seçimlerde kan kaybetti. Bu, İngiliz derin devletinin yüz kişilik bir kadrosu tarafından planlandı" diyen Oktar, Erdoğan'la ilişkisi hakkında da ilginç iddialara yer verdi.

Hapiste olmasıyla AKP'nin son yerel seçimlerde oy kaybı arasında bağ olduğunu öne sürüp "Ben dışarıdayken Tayyip Bey'in oy almasını sağlıyordum" diyen Oktar, Erdoğan'la daha önceden görüştüklerini öne sürdü:

"Tayyip Bey bizim evimize gelirdi. Tayyip Bey beni yakından tanır, beni sever. Tayyip Bey evimize gelirdi, yemek yerdik, yatımızda da gezdirdik. Dünürü Sadık Albayrak da gelip giderdi."

Erdoğan'ı, "siyaset mehdisi" olarak tanımlayan Oktar, grubu için ise "Müslüman bir arkadaş grubuyuz. Çok güzel bir ekolüz" ifadesini kullandı.

Oktar, kendisinden sonra başka grupların da hedef alınacağını öne sürerken, "Benim ardımdan sıra Cüppeli Ahmet Hoca'ya, Süleymancılara, Nakşilere gelecek. İngiliz derin devletinin planı bu" iddiasında bulundu.

"Yerli ve milli bir insanım, milliyetçi bir insanım" diyen Oktar, "Devlete sizin bildiğiniz, bilmediğiniz çok hizmet verdim. Arkadaşlarımızın MİT görevlileriyle de görüşmeleri oldu" diye konuştu.

Cinsel taciz iddialarını da reddeden Oktar, bu yöndeki ifadeleriyle ilgili olarak "bu kişilerin bu ifadeleri korkutularak verdiğini" iddia etti.

"FETÖ ile bağlantılı olduğu" yönündeki iddialarla ilgili Oktar, "kendilerinin zihniyet olarak zıt olduklarını, onların kendi gruplarını hiçbir zaman sevmediklerini" söyledi ve 2014'teki övücü laflarını ise "Fethullah Gülen'i kızdırmak ve gruplarına bulaşmasını önlemek için sarfettiğini" belirtti.

Oktar, "Cüppeli Ahmet Hoca'yla görüştüm, Menzilcilerle görüştüm; bunlarda fayda var ama FETÖ'yle görüşmedim. Onların gazetelerini almadık, bankalarına para yatırmadık, dershanelerine gitmedi" dedi.

Dolandırıcılıkla ilgili iddialar sorulduğunda Oktar, "grubundaki bazı kişilerin gayrı meşru işler yaptıklarını, bu kişileri gruptan kovunca aleyhinde ifade verdiklerini" öne sürdü.

Oktar, "çevresindeki insanların aldığı silahların ise ruhsatlı olduğunu, yani yasal bir sorun yaşanmadığını" söyledi.

Oktar ve grup üyeleri, 11 Temmuz 2018'de başlatılan operasyonda gözaltına alınmış, Adnan Oktar ve birçok grup üyesi tutuklanmıştı.

226 şüpheli hakkında 24 ayrı suçlamanın yer aldığı dava kapsamında toplam 125 mağdur-müşteki bulunuyor.

Oktar ve grubuna yönelik 24 ayrı suç isnadı bulunuyor. "Siyasal ve askeri casusluğa teşebbüs, cinsel istismar, suç amaçlı örgüt kurma, şantaj, dolandırıcılık, kasten adam öldürmeye teşebbüs" bu iddialar arasında yer alıyor. Grubun "FETÖ ile iltisaklı olduğu da" iddia ediliyor.

Davada duruşmaların 40 günden fazla sürmesi bekleniyor.