Alî Awnî: 'IŞİD'e karşı zaferde Başkan Barzani ve 3 faktörün rolü belirleyicidir'

PDK Yönetim Kurulu üyesi Elî Ewnî, IŞİD’e karşı zaferin Peşmerge Güçleri, tüm mevzilere komuta eden Başkan Barzani ve Koalisyon Güçleri’nin desteği sayesinde gerçekleştiğini, 3 faktörün rolünün belirleyici olduğunu söyledi.

Alî Awnî: 'IŞİD'e karşı zaferde Başkan Barzani ve 3 faktörün rolü belirleyicidir'

PDK Yönetim Kurulu üyesi Elî Ewnî, IŞİD’in Kürdistan Bölgesi ve Şengal için büyük tehlike oluşturduğunu belirterek, “Onlar Kürtlere yok etmek için gelmişti. Ancak Kürtlerin IŞİD’e karşı nasıl cevap vereceğini ve Kürtleri aynı saflarda birştirecek bir liderleri vardı. O lider aynı zamanda tüm dünyayı Kürdistanı koruması için harekete geçirdi” dedi.

O dönemli anılarına da değinen Elî Ewnî sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben savaş cephesindeyken Koalisyon Güçleri ile  hergün irtibat halindeydim. Koalisyon geceleri IŞİD mevzilerini bombalıyorlardı. Havadan Koalisyon’un borbandımanın çok büyük bir destekti. Eğer Koalisyon Güçleri’nin hava desteği olmasaydı kayıplarımız daha fazla olacaktı. Hiçbir savaş hava desteği olmadan kazanılamaz. Karadan ise Peşmerge dışında bizi savunacak tek bir güç yoktu. Bu savunma Peşmerge Güçleri ve mevzilere komuta eden Başkan Barzani sayesinde oldu. Başkan Barzani tüm savaş cephelerinde IŞİD’e karşı savaşı koordine etti. IŞİD'e karşı zaferde Başkan Barzani, Peşmerge ve Koalisyon'un rolü belirleyicidir.”

“Kürdistan tarihinde tüm Kürtleri birleştiren tek önder Başkan Barzani’dir” tespitinde bulunan Elî Ewnî, “Başkan Barzani Baas rejimi, IŞİD ve Haşdi Şabi’nin saldırılarına karşı durdu. İran’da Başkan Barzani aleyhine yapılan film, Başkan Barzani’nin Kürdistan halkı içerisindeki konumunu güçlendirmiştir. Çünkü Kirdtan halkı Başkan Barzani’nin onlar için nasıl mücadele ettiğini çok iyi biliyor. Eğer Başkan Barzani ve Peşmerge olmasaydı dünya bize yardım etmezdi ve bugün Haşdai Şabi’ye karşı başarı sağlayamazdık” dedi.