Irak Hükümeti’nden bir heyet Kürdistan Bölgesi’ne geliyor

Kürdistan Bölgesi İstatistikler Kurumu Başkanı Sirwan Mihemed yaptığı açıklamada, Irak Hükümetinden bir heyetin genel nüfus sayım hazırlıkları için Kürdistan Bölgesi’ne bir ziyaret gerçekleştireceklerini belirtti.

Irak Hükümeti’nden bir heyet Kürdistan Bölgesi’ne geliyor

Sirwan Mihemed, Kürdistan Bölgesi İstatistikler Kurumu’nun hazırlıklara başladığını, alınan karar gereği gelecek yıl sonu itibarıyla Irak ve Kürdistan Bölgesi genelinde nüfus sayımı işleminin yapılacağını ifade etti.

Sirwan Mihemed açıklamasında, Irak Hükümetinden teknik bir heyetin bu vesileyle Kürdistan Bölgesi’ne bir ziyaret gerçekleştireceğini, Kürdistan Bölgesi yetkilileri ile tekniki konularda görüşmeler yapacaklarını, karşılıklı belirlenecek nüfus sayım formları ile bütün Irak genelindeki nüfus sayım işleminin aynı olacağını dile getirdi.

Genel nüfus sayımı için ayrılan bütçede Kürdistan Bölgesi bütçesinin’de belirlenceğine dikkat çeken Kürdistan Bölgesi İstatistikler Kurumu Başkanı Sirwan Mihemed açıklamasının sonunda, Kürdistan idaresi dışında kalan Kürdistani bölgeler içinde komiteler oluşturduklarını ve bu komitelerin Bağdat’la görüşmeler halinde olacaklarını söyledi. / Basnews