Alman ARD kanalı: Efrin'de siviller hedef alınıyor

TSK ve destekli grupların Efrine yönelik harekatı 54. gününe girerken çatışmalar da şiddetlendi. Çatışma anlarına ilişkin Alman devlet televizyonu ARD'ye bağlanan sahadaki muhabir Dominik Lessmeister, Türk askerini "işgalci" olduğunu söyleyerek Efrin'de sivillerin hedef alındığını izleyicilere aktardı.

Alman ARD kanalı: Efrin'de siviller hedef alınıyor

TSK ve destekli grupların Efrine yönelik harekatı 54. gününe girerken çatışmalar da şiddetlendi. Çatışma anlarına ilişkin Alman devlet televizyonu ARD'ye bağlanan sahadaki muhabir Dominik Lessmeister,  Türk askerini "işgalci" olduğunu söyleyerek Efrin'de sivillerin hedef alındığını izleyicilere aktardı.

Amerika'nın desteklediği Halk Savunma Birlikleri’ne (YPG) karşı operasyon başlatan Türkiye’ye tepkiler gelmeye devam ediyor. Avrupa'da büyük bir rahatsızlığa neden olan operasyona ilişkin Türkiye'nin geri çekilmesi için üst üste açıklamalar yapılıyor. Ancak BM’nin ateşkes kararına rağmen operasyon durmuyor. Özellikle çatışmalar artık Efrin kent merkezine kayıyor. Çatışmaların şiddetlenmesiyle kentten göç de başladı.

Çatışmaları sahada takip eden Alman ARD televizyonu muhabiri Dominik Lessmeister,  Türk askerini "işgalci" olarak nitelendirerek Efrin'de sivillerin hedef alındığını izleyicilere aktardı.

Alman muhabir, "İnsan hakları savunucuları Efrin’de bir felaket yaşandığını söylüyor. İnsanlar bu yüzden Türk ordusunun bombardımanlarından ve topçu ateşinden kaçıyor." ifadelerini kullandı