Almanya’da sansür kavgası: Türkiye’de değiliz!

Almanya’da sansür kavgası: Türkiye’de değiliz!

Almanya İçişleri Bakanı Horst ’in, Tageszeitung gazetesinde yayımlanan bir köşe yazısında polislere  tartışmalı ifadeler kullanan  hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklaması tepki çekti. Seehofer’e muhalefetten sert eleştiriler gelirken, Sol Partili Ulla Jelpke “Bu  bir adımı Türkiye’deki despot Erdoğan’dan biliyoruz. Demokratik bir ülkede böyle bir şeyin zaten kendiliğinden imkansız olması gerekir” dedi.

Söz konusu tartışma, Berlin merkezli ve sol eğilimli “Tageszeitung” (taz) gazetesinde geçtiğimiz pazartesi günü yayımlanan bir görüş yazısı nedeniyle çıktı. Yazıda, ABD’de George Floyd’un beyaz bir  tarafından öldürülmesi sonrasında  şiddeti ve ırkçılıkla ilgili yaşanan tartışmalar ve  teşkilatının tümden lağvedilmesi talepleri konu alınmıştı.

YAZIDA NE ANLATILIYOR?

Yazıda, Almanya’da polisin lağvedildiği bir senaryoda ve kapitalizmin devamı durumunda 250 bini aşkın Alman polis memurunu işe alacak yer bulmakta zorlanılacağı belirtilerek çeşitli sektörlerden seçenekler sıralanmış, sonuç olarak polislerin çalışabileceği en iyi yerin “çöp yığınağı” olacağı ve “kendi benzerleriyle birlikte olmaktan kendilerinin de muhtemelen memnuniyet duyacağı” savunulmuştu.

Polislerin önemli bir bölümünün “faşist kafalı otoriter kişilikler” olarak tanımlandığı yazıda “Onlara pedikür bile yaptırtmam. Sonuçta törpü de silah olarak kullanılabilir”, “Peki seramik boyamacılığı? El altından gamalı haçlı çay seti üretip gelirlerini bir sonraki terör örgütünü finanse etmede kullanabilirler”, “Diğer insanlara hükmedebilecekleri işler söz konusu bile olamaz. Onları hayvanların yanına bile yaklaştırmamak lazım. Sahiplerini öldüren başka köpekler…

Kaynak: Gazete Duvar