Antalya Diplomasi Forumu başlıyor: Başkan Neçirvan Barzani de katılıyor

Üçüncü ADF'de 19 devlet başkanı, 73 bakan ve 57 uluslararası temsilci olmak üzere 4 bin 500'e yakın katılımcı yer alacak. 1-3 Mart tarihlerinde düzenlenecek forumda 52 panel yapılacak.

Antalya Diplomasi Forumu başlıyor: Başkan Neçirvan Barzani de katılıyor
Foto:Rudaw

Antalya Diplomasi Forumu (ADF), dünyanın dört bir yanındaki 147 ülkeden temsilcileri ağırlayacak.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, bugün başlayacak Üçüncü Antalya Diplomasi Forumu'na 19 devlet başkanı, 73 bakan ve 57 uluslararası temsilci olmak üzere 4 bin 500'e yakın katılımcı iştirak edecek.

"Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak" ana temasıyla düzenlenecek forumda küresel meselelerin ve krizlerin yanı sıra iklim değişikliği, göç, İslam karşıtlığı, ticaret savaşları ve yapay zeka gibi birçok konu tartışılacak.

Başkan Neçirvan Barzani katılıyor

2021 yılında yaklaşık 2 bin kişinin katılım sağladığı ADF'de bu yıl katılımcı sayısının 4 bin 500'e yakın olması bekleniyor.

2022 ADF'de 30 panel düzenlenirken bu yıl 1-3 Mart'ta 52 panel gerçekleştirilecek.

Foruma Başkan Neçirvan Barzani de karılırken yarın (2 Mart Cumartesi) forum kapsamında bir konuşma yapması bekleniyor. 

Sadece diplomatların ve siyasilerin yer almayacağı, öğrencilerin, akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve iş dünyasının da görüşlerini dile getireceği ADF'de çok sayıda sergi düzenlenecek.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı forum, Belek Turizm Bölgesi'ndeki NEST Kongre ve Fuar Merkezi'nde yapılacak.

Forumun yapılacağı Belek'teki otellerde konaklayacak üst düzey konuklar için kent genelinde gerekli hazırlıklar yapıldı. Bu kapsamda havalimanı ve Belek Turizm Merkezi ile forumun gerçekleşeceği NEST Kongre ve Fuar Merkezi'nin çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı.