AP: Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne kalıcı desteği teyit ediyoruz

IŞİD’in Kerkük’te Irak polisine yönelik saldırısını kınayan Avrupa Parlamentosu (AP) Irak İle İlişkiler Başkanı Sara Skyttedal, “IŞİD'e de dahil, terörle mücadelede Irak hükümeti ve Kürdistan Bölgesel hükümetine verdiğimiz kalıcı desteği bir kez daha teyit ediyoruz” dedi.

AP: Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne kalıcı desteği teyit ediyoruz
Sara Skyttedal, geçtiğimiz gün Kerkük’ün güneyindeki bir kontrol noktasına IŞİD tarafından düzenlenen ve Irak Federal Polisi üyesi 13 polisin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
 
Avrupa Parlamentosu Irak ile İlişkilerden Sorumlu Delegasyonu adına, özellikle dini, etnik ve sosyal önyargı ile nefreti körükleyen şiddet eylemlerini kınayan Skyttedal, “Bu ayrım gözetmeyen ve kabul edilemez saldırıyı düzenleyen teröristlerin amaçlarına ulaşamayacaklarına ve Irak halkının aşırılık yanlısı kesimlerin ülkelerini istikrarsızlaştırmaya yönelik girişimlerini kararlılıkla reddetme konusunda birlik içinde kalacağına olan güvenimizi yineliyoruz” dedi.
 
Skyttedal, “Irak ile İlişkilerden Sorumlu Delegasyon, IŞİD de dahil olmak üzere, terörle mücadelede Irak hükümeti ve Kürdistan Bölgesel hükümetine verdiği kalıcı desteği bir kez daha teyit eder. Delegasyon, Avrupa Birliği ve üye devletlerini, özellikle 10 Ekim 2021'de yapılacak seçimlerde güvenlik ve temel insan haklarının korunması alanında Irak'a yardım etmeye çağırıyor” ifadelerini kullandı.
 
(Rudaw)