Mesrur Barzani: Kürdistan için daha iyi bir gelecek inşa edeceğiz

Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin Kor Mor gaz tesisinin geliştirilmesi için ABD ile Dana Gas şirketi arasında imzalanan anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Temiz ve ucuz elektrik üretimimizi artıracak ve Kürdistan'da çok sayıda iş fırsatı yaratacaktır” dedi.

Mesrur Barzani: Kürdistan için daha iyi bir gelecek inşa edeceğiz

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, ABD Uluslararası Kalkınma Finansmanı Kurumu (DFC), ile Dana Gas ve Crescent Petroleum liderliğindeki konsorsiyum Pearl Petroleum şirketinin Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Kor Mor gaz santraline 250 milyon dolarlık finans destek sağlaması yönünde imzalanan anlaşmayı olumlu bulduklarını belirterek, “Bu anlaşma Kürdistan’da çok sayıda istihdam yaratacaktır” dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan Başbakan Mesrur Barzani, DFC ile Dana Gas şirketinin Kürdistan Bölgesi’nin doğal gaz kapasitesinin artırılması için vardıkları anlaşma sonucunda 250 milyon dolarlık bir yatırımın Kürdistan Bölgesi için garantilendiğini belirti.

Başbakan Mesrur Barzani, “DFC ile Dana Gas arasında imzalanan anlaşma, Kürdistan Bölgesi’nin Kor Mor gaz tesisini genişletmek için 250 milyon dolarlık bir bütçeyi temin ediyor. Bu anlaşma, temiz, ucuz elektrik üretimimizi artıracak ve Kürdistan'da çok sayıda iş fırsatı yaratacaktır. Böylece vatanımız için daha iyi bir gelecek inşa edebiliriz” ifadelerini kullandı.

Halihazırda Kor Mor gaz tesisinde 440 bin metreküp gaz üretilmektedir.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Dana Gas ve Crescent Petroleum liderliğindeki konsorsiyum Pearl Petroleum, Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Kor Mor gaz santralinde yürüttükleri gaz geliştirme ve genişletme projesinin finanse edilmesine yardımcı olmak için ABD Uluslararası Kalkınma Finansmanı Kurumu (DFC) ile 250 milyon dolarlık bir finansman anlaşması imzaladı.

Dana Gas ve Crescent Petroleum tarafından yapılan açıklamada, DFC, Kürdistan Bölgesi’ndeki Kor Mor gaz santralindeki gaz geliştirme ve genişletme projesinin desteklemek için 7 yıl boyunca finansal destek sağlayacağı belirtildi.

Açıklamada, sağlanan kredinin Kor Mor gaz tesisindeki üretimin %50 oranında artarak 690 MMcf/d'ye yükseltilmesini finanse etmeye yardımcı olacağı öngörülüyor.