Avrupa Birliğinden Kürdistan'a destek

Avrupa Birliği’nin (AB), ‘Tagrs Yüksek Eğitim Projesi’ kapsamında Kürdistan Bölgesi için 1 milyon euro bütçe ayırdığı bildirildi.

Avrupa Birliğinden Kürdistan'a destek

Avrupa Birliği’nin (AB), ‘Tagrs Yüksek Eğitim Projesi’ kapsamında Kürdistan Bölgesi için 1 milyon euro bütçe ayırdığı bildirildi.

Almanya’nın Göttingen kentindeki Georg-August Üniversitesi’nden bir heyet Kürdistan Bölgesi ile Almanya’da üniversiteler arasında uygulanması planlanan ‘Tagrs Yüksek Eğitim Projesi’ kapsamında Kürdistan Bölgesi’ne geldi.

Georg-August Üniversitesi uluslararası ilişkiler sorumlusu Dr. Umus başkanlığındaki Alman heyeti, Yüksek Öğrenim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı Dr. Yusuf Goran ve Kürdistan Bilimsel Araştırma Merkezi yetkilileri ile bir araya geldi.

Görüşmeler kapsamında bugün düzenlenen bir törenle Georg-August Üniversitesi’nin strateji ve bilim araştırmaları ofisi başkent Erbil’de açıldı.

Ofis Kürdistan Bölgesi üniversiteleri ile Almanya üniversiteleri arasında iletişim ve koordinasyon sağlayacak.

Yüksek Eğitim Bakanlığı ve Kürdistan Bilimsel Araştırma Merkezi’nin desteklediği Tagrs projesine, Selahaddin, Süleymaniye, Çermo, Raperin, Halepçe, Erbil, Süleymeniye ve Duhok Politeknik üniversiteleri katılacak.

AB tarafından 1 milyon euro ayrılan Tagrs Yüksek Eğitim Projesi Kürdistan Yüksek Eğitim Bakanlığı ile Almanya arasında ortak bir şekilde yürütülecek.

Yüksek Eğitim bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Tagrs prosjesinin uygulanmasıyla Kürdistan Bölgesi’ndeki üniversitelerin önünde yeni bir kapının açılacağı belirtlidi.

Açıklamada ayrıca, proje ile akademisyenlerin bilim alanında ilerleyeceği ve Kürdistanlı öğrenciler için Almanya üniversitelerinde yüksek öğrenime devam etme fırsatı doğacağı ifade edildi.