Bakırhan : Tunceli tabelasını yeniden Dersim yapacağız

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, seçim çalışmaları kapsamında Dersim'de vatandaşlarla buluştu.

Bakırhan : Tunceli tabelasını yeniden Dersim yapacağız

Bakırhan, "Biz geldiğimizde belediye binasının üzerine Dersim yazmıştık ama arkadaşlarımızın yerine atanan gaspçı kayyum Dersim ismini silerek Tunceli ismini oraya bıraktı. Sizlere söz veriyoruz, 1 Nisan'da o tabelayı arkadaşlarımız tekrardan Dersim Belediyesi olarak değiştirecektir" dedi.

Seyit Rıza Meydanı'nda gerçekleşen buluşmaya DEM Parti Dersim Belediye Eş Başkan adayları Birsen Orhan ve Cevdet Konak'ın yanı sıra "Dersim İttifakı" bileşenleri de katıldı.

Eş Başkan Bakırhan, Dersim'in "Tunceli operasyonlarıyla" kimliksizleştirilmek istendiğini söyledi. Bakırhan, “Biz geldiğimizde belediyemize Dersim ismini yazmıştık ama kayyım o tabelayı kaldırdı. Sizlere söz veriyoruz. Biz geldiğimizde o tabela yeniden Dersim olarak değişecek" sözünü verdi.

Konuşmasında Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da eleştiren Bakırhan, “21 yıldır Alevileri, Kürtleri ötekileştiriyorlar. Erdoğan, Alevilere 'tür' diyor. Daha Aleviliğin ne olduğunu bilmiyor. Kürtleri açlıkla, cezaevleriyle ötekileştiriyor. 'Kadın da olsa çocuk da olsa gözünün yaşına bakmayın, gereğini yapın' diyor. Bunlar doğamızın, Kürtlerin, yaşamımızın düşmanıdır. Kürdistan'ın dört bir yanında bu düşmanlığa halklarımız en iyi cevabı verecektir" diye konuştu.

Dersim İttifakı'na da değinen Bakırhan, "Bazı şeyler fedakarlıklarla oluyor. Bu ittifakta emeği geçen, katkısı olan bütün arkadaşları saygıyla selamlamak istiyorum. Bu ittifak sadece bir seçim ittifakı değil, talana karşı bir ittifaktır. Devrimci kimliğin ittifakıdır. İnanıyorum ki bu ittifak Dersim'i ittifaklar konusunda Türkiye'de önemli bir model yapacaktır" dedi.