Barzani-Aliyev görüşmesine ilişkin açıklama

Başkan Neçirvan Barzani ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev arasındaki görüşmede Erbil ile Bakü arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin genişletilmesi, yatırımlar, enerji alanında iş birliği, turizm imkanlarının artırılması ve direkt uçuşların başlaması gibi konular ele alındı.

Barzani-Aliyev görüşmesine ilişkin açıklama

Resmi davet üzerinde Bakü’ye giden Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile bir araya geldi.

Zuğulba'daki Cumhurbaşkanlığı Köşkün'de bire bir gerçekleşen görüşmeden önce iki lider ortak fotoğraf çektirdi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede iki lider, başta ekonomi, ticaret, turizm, enerji ve yatırım olmak üzere Azerbaycan ile Irak ve Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin her alanda geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Liderler ayrıca Azerbaycan şirketlerinin Kürdistan Bölgesi ve Irak'ta yatırım fırsatlarını ele aldı.

Açılması kararlaştırılan olan Azerbaycan'ın Erbil başkonsolosluğu için yakın gelecekte prosedürlerin tamamlanması gerektiğine vurgu yapılan görüşmede ayrıca Erbil-Bakü, Bakü-Bağdat ve Irak'ın diğer bölgeleri arasındaki doğrudan uçuşların sağlanması, vize kolaylığı gibi konular da görüşüldü.

İki taraf heyetlerinin katıldığı diğer bir görüşmede ise ilişki kanalları, iki liderin görüşmesinde ele alınan konularını takibini ve usulleri ele alındı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklama

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştüğü belirtildi.

Aliyev ile Neçirvan Barzani arasında bu yılın şubat ayında Münih’te yapılan görüşme hatırlatılarak, söz konusu görüşmede iş birliğinin ana yönlerinin belirlenmesi konusunda verimli görüşmelerin yapıldığı, Barzani’nin ziyaretinin iş birliğinin dinamizminin artmasına katkı sağlayacağı bildirildi.

Görüşmede, Kürdistan Bölgesi ile ekonomik ve ticari ilişkilerin genişletilmesi, yatırımlar, enerji alanında iş birliği, turizm imkanlarının artırılması, doğrudan uçak seferlerinin açılması ve diğer konular ele alındı.