Barzani Yardım Vakfı, Kerkük’te 500 aileye gıda yardımında bulundu

Barzani Yardım Vakfı, Kerkük’te 500 aileye gıda yardımında bulundu

Barzani Yardım Vakfı, Kerkük’te 500 aileye gıda yardımında bulunduklarını bildirdi.

K24’ün haberine göre Barzani Yardım Vakfı Kerkük Sorumlusu Esma Ameen, “Ramazan ayının gelmesiyle birlikte birçok aileye yardımda bulunduk. Vakfımız bugün Kerkük’te yemek sepetleri dağıtmaya başladı” diyerek, 500 aileye gıda yardımında bulunduklarını söyledi.

Ameen, Kerkük’te 2 bin, Süleymaniye’nin Çemçemal ilçesinde ise bin ailenin ihtiyaç sahibi olduğunu belirterek, “İnşallah Ramazan’dan önce, iletişime geçtiğimiz bu ailelere de yardımları sağlayabiliriz” dedi.

Ameen, Kerkük’teki misyonlarında hiçbir zaman herhangi bir etnik kökene karşı ayrımcılık yapmadıklarını vurgulayarak, Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) ve Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu’ndan (UNAMI) ihtiyaç sahibi ailelerle ilgili bilgileri kendileriyle paylaşılması için iletişime geçtiklerini söyledi.

Esma Ameen, “Vakfın, Kerkük'te 740’tan fazla yetim için özel bir programı var. Bugün onların maaşlarını ödemeye başladık” diye konuştu.

Ameen, her birine 200 dolar ödendiğini de sözlerine ekledi.

Kürdistan ve Irak’ta sivil alanda yardım faaliyetlerini yürüten en büyük kurum olan Barzani Yardım Vakfı, geçtiğimiz süreçte savaş ve doğal afet mağdurlarının yanı sıra sığınmacılara insani yardımların ulaştırılmasında önemli bir rol üstlenmişti.