Başbakan Barzani İngiltere'ye gidiyor

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin İngiltere'yi ziyaret edeceği bildirildi.

Başbakan Barzani İngiltere'ye gidiyor

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Avrupa Birliği(AB) Temsilcisi Dilawer Ajgeyî, Başbakan Neçirvan Barzani’nin yılbaşından sonra İngiltere’yi ziyaret edeceğini söyledi.

‘Irak  zarar görebilir’

BasNews’te yer alan haberde AB Temsilcisi Dilawer Ajgeyî , AB’nin 2018 yılında bölgeye yönelik stratejisini yenileyeceğini belirterek, Irak hükümetinn Kürdistan’a yönelik politikalarını değişmemesi halinde birçok yönden zarar göreceğini ifade etti. AB’nin ekonomik ve mali anlamda dünyadaki en önde gelen güçlerden biri olduğunu ve Irak ile stratejik anlaşmaları bulunduğunu kaydeden Dilawer Ajgeyî sözlerini şöyle sürdürdü: “İlişki içerisinde olduğumuz AB ülke temsilcileri Irak’ın anayasaya uygun hareket etmesini ve Kürdistan Bölgesi’ne yönelik uyguladığı kuşatmayı kaldırmasını istiyor. Biz kendilerinden Bağdat’a baskı uygulamalarını istedik.”  

‘Abadi, seçimlere kadar diyaloğa yanaşmıyor’

“AB ülkeleri, Erbil-Bağdat arasındaki diyaloğun koşulsuz ve anayasa çerçesinde biran önce başlamasını istiyor” diyen  Dilawer Ajgeyî “Bunun dışında Irak’ın öne süreceği hiçbir şart kabul edilmeyecek. Irak özelliklede Başbakan Haydar İbadi seçimlerde başarı elde etmek için Kürdistan Bölgesi ile anlaşmaya yanaşmıyor, oyalıyor. Ancak yılbaşından itibaren uluslararası alanda Bağdat’ta yönelik baskılar artacak gibi gözüküyor. Çünkü Kürdista Bölgesi, Avrupa Birliği ülkelerinden iyi destek alıyor” dedi.

‘Başbakan Barzani, İngiltere’ye gidiyor’

Başbakan Neçirvan Barzani’nin yılbaşı tatili sonrası İngiltere’ye gideceğini belirten Kürdistan Bölgesi Hükümeti Avrupa Birliği(AB) Temsilcisi Dilawer Ajgeyî, “Ancak ziyaretin zamanlaması henüz belirlenmedi. Bu ziyaret Kürdistan Bölgesi açısından çok öenmli bir yere sahip. Çünkü İngiltere dünya siyasetinde önemli bir etkiye sahip ülkeler arasında yer alıyor” şeklinde konuştu.