Başbakan Mesrur Barzani'den deprem mesajı: Kürdistan Bölgesi yardıma hazırdır

Başbakan Mesrur Barzani, Maraş’ın Pazarcık ilçesi merkezinde meydana gelen 7,4 şiddetindeki depreme ilişkin kurtarma faaliyetlerine destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Başbakan Mesrur Barzani'den deprem mesajı: Kürdistan Bölgesi yardıma hazırdır

Başbakan Mesrur Barzani Twitter hesabından Kürtçe ve İngilizce yaptığı açıklamada “Düşüncelerim, dün gece tüm bölgede meydana gelen depremde yaşamları etkilenen kurbanların aileleri ve yaralılarla birlikte. Kürdistan Bölgesi Hükümeti, kurtarma çabalarına yardım etmeye hazırdır” ifadelerini kullandı.

Sabah karşı saat 04.17'de Maraş'ta 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ardından Antep’te 6.5 ve 6.4 büyüklüğünde iki deprem daha yaşandı. İlk belirlemelere göre depremde 76 can kaybı yaşandı 400’e yakın yaralı var. Onlarca kişi ise göçük altında kaldı.

Hatay, Adana, Antep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Urfa ve Osmaniye'de de yıkıma sebep olan deprem Suriye, Rojava, Kürdistan Bölgesi’nin yanı sıra Lübnan ve Mısır’da da hissedildi.

Rojava ve Suriye’de 237’nin hayatını kaybettiği 339 kişinin yaralı olduğu ve kurtarma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.